Cât costă sticla de whiskey de pe masa lui Ludovic Orban. Atât primește un copil alocație timp de cinci luni

Alexandra Andrei 30.05.2020, 17:26

Ludovic Orban și-a serbat ziua de naștere la Guvern, alături de câțiva colegi, cu mâncare fină și băutură de cea mai bună calitate. De altfel, o sticlă de whisky precum cea pusă “la bătaie” de premier costă cât alocația unui copil pe cinci luni.

Sticla de whiskey costă extrem de mult și a fost vedeta petrecerii

În numai 24 de ore, imaginea în care Ludovic Orban bea și fumează într-un birou din clădirea Guvernului a fost vizualizată de peste 3 milioane de români. Poza ar fi fost făcută pe data de 25 mai, atunci când prim-ministrul României a împlinit vârsta de 57 de an, iar firul desfășurării lucrurilor a fost povestit chiar de acesta, care a recunoscut faptul că a încălcat mai multe reguli: “Este reală, nu pot să mint, așa cum fac alții. Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua. După ora 18:00 au venit mai mulți colegi să-mi facă o surpriză, mi-au cântat la mulți ani. I-am servit, cum este normal, cu o gustare și cu un pahar de ceva. Nu aveam mască pentru că mâncasem, se vede după farfuriile de pe mese. Nu știu cine a făcut poza, nici nu mai contează”, a precizat premierul României.

În fotografia devenită virală în mediul online apar următorii membri ai guvernului:
Lucian Bode-Ministrul Transporturilor;
Raluca Turcan-vicepremierul României
Virgil Popescu-Ministrul Economiei
Bogdan Aurescu-Ministrul de Externe

În biroul lui Orban, în acea zi, au mai petrecut alte trei persoane, care nu apar în poză, și cărora premierul nu a vrut să le divulge numele. Fiecare dintre cei menționați mai sus beau băuturi alcoolice: bere, șampanie, dar cei mai mulți whiskey, așa cum se poate observa în imagine.

lagavulin-12-ani-special-release-07l1 (1)

Băutură de cea mai bună calitate

Whiskey-ul preferat de miniștrii cabinetului Orban se numește Lavagulin, iar pe masa premierului se poate distinge, din poză, faptul că este vorba despre o ediție specială a acestei băuturi. Mai exact, whisky-ul are o vechime de 12 ani și înseamnă, în limba galică “groapa de lângă moară”.

Prețul unei sticle de Lavagulin 12 ani Special Release este de 656 lei. Mai exact, alocația pe 5 luni a unui copil. Dacă mai punem la socoteală faptul că gurile rele susțin că Orban ar fi cumpărat 4 sticle de whiskey, nu una, putem deduce, la un calcul simplu, că premierul a scos din buzunar 2624 lei numai pe whiskey.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...