Cât costă intrarea la Castelul Reginei Maria din Balcic. Prețurile în 2022 pentru adulți și copii

Ioana Bucur 27.07.2022, 18:22
Cât costă intrarea la Castelul Reginei Maria din Balcic. Prețurile în 2022 pentru adulți și copii

Află cât costă intrarea la Castelul Reginei Maria din Balcic și cât au ajuns să fie prețurile în 2022 pentru adulți și pentru copii. Ca în fiecare an, lunile verii înseamnă un număr mare de turiști români ce aleg ca destinație de vacanță litoralul bulgăresc, iar stațiunea rămâne în topul preferințelor turiștilor de la noi din țară. Pe forumurile dedicate călătoriilor, oamenii vorbesc și despre singurul aspect negativ al experienței.

Cât costă intrarea la Castelul Reginei Maria din Balcic

An de an, tot mai mulți români aleg litoralul bulgăresc, spunând că preferă să își petreacă acolo concediul datorită serviciilor și condițiilor de mai bună calitate și, nu în ultimul rând, prețurilor care sunt mai accesibile decât cele din stațiunile românești de la Malul Mării Negre. În ultimii ani, printre destinațiile preferate ale turiștilor de la noi din țară s-a numărat și micuța stațiune Balcic.

Cei care ajung aici nu au ocazia doar să se bucure de preparate cu specific pescăresc și să se bronzeze la malul mării, dar pot vizita și o mică parte din istoria României.

Castelul Reginei Maria din Balcic a fost reședința Reginei Maria în perioada în care Cadrilaterul era parte a României. Construcția a fost realizată aproape în întregime după indicațiile acesteia, combinând elemente ale stilurilor bulgăresc, otoman și românesc. În jurnalele ei era descris ca fiind o „casă smerită”, însă cei care ajung să îl viziteze vor afla că nu este tocmai așa.

Fiind principalul obiectiv turistic din stațiunea de pe litoralul bulgăresc, atrage an de an un număr impresionant de vizitatori, Dacă te întrebi cât costă intrarea la Castelul Reginei Maria din Balcic și cât au ajuns să fie prețurile în 2022 pentru adulți și pentru copii, răspunsurile vin de pe grupurile de călătorii din mediu online.

Aici, internauții au explicat care sunt tarifele, modalitățile de plată acceptate, dar și o nemulțumire pe care o împărtășesc destul de mulți.

Cât costă intrarea la Castelul Reginei Maria din Balcic. Prețurile în 2022 pentru adulți și copii

Preț intrare în 2022 pentru adulți și copii

Așadar, în vara anului 2022, prețul pentru un bilet de adult este de 15 leva pentru castel și 7 leva pentru grădina botanică. În cazul copiilor, biletele costă 2 leva pentru grădina botanică și 5 leva pentru castel.

Acestea se achită în moneda națională a Bulgariei, leva, și doar cash.

Cei care au vizitat Castelul Reginei Maria din Balcic au descris și o situație pe care unii au numit-o o „șmecherie bulgărească”:

„Îți vând întâi biletul pentru vizitarea castelului iar apoi când vrei să intri Îți mai cer bani pentru gradina, iar tu zici: „Păi eu nu vreau să vizitez grădina, numai castelul!” Răspunsul vine: „Păi, ca să ajungi la castel, treci prin grădină”.

„Șmecheria asta cu plata dublă m-a dezgustat, în consecință am renunțat să mai merg acolo.”

Castelul Reginei Maria din Balcic poate fi vizitat, pe perioada verii, între orele 08:00 și 20:00. În sezonul rece, programul de vizitare este 08:30 – 17:00.

Ce mai poți vizita acolo, în afară de Castelul Reginei Maria și Grădina Botanică:

  • Vila Gutman
  • Vila Zalez
  • Vila Izbanda
  • Vila Suite
  • Vila Moara
  • Vila Printului Nikolai
  • Templul apei
  • Fantana de argint
  • Izvorul sfant
  • Gradina “Curtea englezeasca”
  • Gradina “Labirint”
  • Aleea vinului
  • Aleea secolelor
  • Casa Suitei
  • Capela Stella Maris (paraclis ortodox)
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...