De ce se numeşte aşa reţeaua privată de sănătate „Regina Maria”. Doctorul Wargha Enayati: „Am renunțat la Medicina din Germania” (exclusiv)

Ioana Bucur 08.02.2022, 21:54
De ce se numeşte aşa reţeaua privată de sănătate „Regina Maria”. Doctorul Wargha Enayati: „Am renunțat la Medicina din Germania” (exclusiv)

Este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate lanțuri de centre medicale private din România, însă în spatele său este un medic cu cetățenie germană și origini persane, pe care publicul de la noi din țară îl știe în ipostaza de investitor la „Imperiul Leilor”. Într-o discuție cu reporterii redacției Playtech-Impact.ro, doctorul Wargha Enayati a explicat de ce se numeşte aşa reţeaua privată de sănătate „Regina Maria”.

Inspirația din spatele unui imperiu. De ce se numeşte aşa reţeaua privată de sănătate „Regina Maria”

Medicul Wargha Enayati nu este doar unul dintre investitorii de la „Imperiul Leilor” ci și cel care a pus bazele rețelei private de sănătate „Regina Maria”.

Cardiolog de pregătire, cu cetățenie germană și rădăcini persane, a mărturisit, în exclusivitate redacției Playtech – Impact.ro, de ce a ales să lase Medicina din Germania pentru a studia în România, dar și de ce se numeşte aşa reţeaua privată de sănătate „Regina Maria”.

Un singur articol a fost nevoit să citească despre faptul că Regina Maria a fost adepta religiei pe care Wargha Eanayati o îmbrățișează, că a și vrut să știe mai multe despre Majestatea Sa și realizările pe care le-a făcut în numele credinței.

„Am venit în România să caut adevărul despre Regina Maria, eu crescând în credința Baha’l, o religie universală dedicată înfăptuirii unității între oameni. Regina Maria a fost primul cap încoronat care a studiat și susținut credința Baha’l, de aici și numele rețelei private.

Am vrut să îi aduc un omagiu și mai ales să fie cunoscută viața și lucrurile ei minunate pe care le-a înfăptuit pentru români. A fost un șoc pentru mine când am venit în România comunistă și am văzut că prea puțini știau despre viața Majestății Sale Regina Maria. Am renunțat la facultatea de Medicină din Germania ca să vin în România tocmai pentru a studia despre viața Majestății Sale Regina Maria”, a declarat investitorul de la „Imperiul Leilor”, pentru playtech.ro.

De ce se numeşte aşa reţeaua privată de sănătate „Regina Maria”. Doctorul Wargha Enayati
Doctorul Wargha Enayati

„Există un singur Dumnezeu, o singură rasă umană, iar diversele religii ale lumii reprezintă etape ale planului divin”

Potrivit site-urilor ce tratează acest subiect, religia bahaistă are trei principii de bază: nu există decât un singur Dumnezeu, iar religiile și omenirea sunt menite, conform planului Domnului, să-și desăvârșească unitatea.

Conform adepților, Dumnezeu este văzut ca fiind conștiința omului, cu voință și cu un scop.

„Principiile de bază ale credinței Baha’l sunt unitatea religiilor și a omenirii, precum și unicitatea lui Dumnezeu. Există un singur Dumnezeu, o singură rasă umană, iar diversele religii ale lumii reprezintă etape ale planului divin.

Bahá’u’lláh, întemeietorul credinței noastre spune că numai acela care își consacră viața slujirii întregii rase umane este om. Acesta este principiul care mă călăuzește și mă face să întorc toată activitatea mea cătrea a sluji semenii”, a povestit și medicul cardiolog motivul pentru care este adeptul acestei religii.

Fanii show-ului „Imperiul Leilor” îl pot urmări pe medicul Wargha Enayati în noul sezon difuzat de PROTV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...