Căpitanul naționalei Turciei, găsit mort sub dărâmături. Cutremurul l-a prins în casă, alături de soție și copil

Stan Filon 14.02.2023, 10:41
Căpitanul naționalei Turciei, găsit mort sub dărâmături. Cutremurul l-a prins în casă, alături de soție și copil

Încă o veste tristă din Turcia, după cutremurul devastator. Căpitanul naționalei Turciei a fost găsit mort sub dărâmături. Cutremurul l-a surprins în casă, alături de soția și copiii lui. Fusese dat dispărut imediat după seismul care a lovit Turcia, dar și Siria.

Căpitanul naționalei Turciei, găsit mort sub dărâmături

Căpitanul naționalei de handbal a Turciei, Cemal Kutahya, a fost găsit mort sub dărâmături. Sportivul locuia în orașul Antakya, și a fost surprins de cutremur acasă, alături de soție și copiii săi. Cemal Kutahya (32 de ani) a murit alături de băiețelul său de 5 ani, iar soția sa, însărcinată în patru luni, este prinsă încă sub dărâmături, la fel ca și soacra lui. Echipele de intervenție fac eforturi disperate pentru a ajunge la ele și speră să le poată găsi încă în viață. Familia Kütahya locuia la etajul 9 într-un bloc din Antakya.

Sportivul fusese dat dispărut în urma cutremurului care a avut loc în urmă cu o săptămână, în Turcia. Conform Hurriyet, Cemal Kutahya și-a pierdut viața alături de fiul său Cınar Kutahya în cutremurul care a avut loc la Kahramanmaraş, districtul Antakya din Hatay, unul dintre cele 10 orașe lovite crunt de cutremurele cu magnitudini de 7,7 și 7,6 grade pe scara Richter.

Capitanul nationalei Turciei, gasit mort sub daramaturi
Capitanul nationalei Turciei, gasit mort sub daramaturi

Sportivul a evoluat și în România

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea morţii dragului nostru Cemal Kutahya, căpitanul echipei noastre naţionale de handbal masculin, şi a fiului său, Cinar Kutahya, care au rămas sub dărâmăturile casei în care locuiau în Antakya. Condoleanţele noastre! Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a onora numele lui Cemal Kutahya, care ani de zile a reprezentat cu succes ţara noastră la cel mai înalt nivel. Mulţumim, Cemal, pentru tot ce ai făcut pentru ţara noastră. Nu te vom uita”, se arată în mesajul transmis de Federaţia Turcă de Handbal.

Cemal Kütahya a evoluat în carieră la echipe din Turcia, cele mai importante fiind Ankaraspor și Hatay SK. În sezonul 2020-2021 a ajuns la CSU Suceava, însă nu s-a adaptat prea bine.

„Nu a putut să se exprime la adevărata sa valoare, la Suceava. A fost urmărit de ghinion. Când a ajuns, vreo două luni nu a putut evolua pentru că nu a primit viză de muncă, când și-a revenit a plecat la naționala Turciei și s-a accidentat”, a povestit fostul său coechipier, Iulian Andrei, acum antrenorul cu portarii la CSU Suceava.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...