Capitala și încă zece județe se mai află în scenariul roșu. Care sunt acestea

Beatrice Dumitru 23.11.2021, 16:10
Capitala și încă zece județe se mai află în scenariul roșu. Care sunt acestea

Încă un județ a intrat în scenariul verde. Numărul acestora a ajuns la 18. Deși rata de infectare este în scădere, Bucureștiul rămâne în scenariul roșu, alături de alte zece județe din țară, unde incidența depășește 3 la mia de locuitori.

Județele care se află în scenariul roșu

În România, în ultinele 24 de ore, s-au înregistrat 2.736 de cazuri de coronavirus și 273 de decese. La ATI mai sunt internate 1490 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Bilanțul total al cazurilor de Covid-19 din țara noastră a ajuns la 1.766.987.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noua listă cu județele cu incidenţă ridicată, care se mai află în scenariul roșu. Dintre acestea, Aradul are cea mai mare rată de infectare cu 4,57 la mia de locuitori. Pe locul doi se află județul Bihor, cu 4,14 și Clujul, cu o incidență de 4,12. La polul opus se află județul Vaslui, cu cea mai mică rată de infectare din țară, 0,95.

Capitala și încă zece județe se mai află în scenariul roșu. Care sunt acestea
Zece județe mai sunt în scenariul roșu.

Celelate județe aflate în scenariul roșu sunt: Alba, Brașov, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Sibiu și Timiș. În București, rata de infectare a ajuns la 3,04, la mia de locuitori.

Avertisment OMS: „Situația este foarte gravă”

Valul patru și cinci al pandemiei de coronavirus au lovit puternic Europa și sunt țări care raportează zilnic un număr record de cazuri. Mai mult de jumătate din totalul infectărilor cu SARS-CoV-2 raportate la nivel mondial sunt din țări europene.

De aceea, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat cu privire la raspândirea epidemiei de Covid-19 în Europa, care ar putea provoca încă 700.000 de decese pe continent, ducând numărul total al morților la 2,2 milioane până în primăvară. Până acum, peste 1,5 milioane de oameni și-au pierdut viața din cauza Covid-19, în Europa.

„Se așteaptă ca spitalele să fie sub o presiune mare sau foarte mare în 25 de țări și presiune ridicată sau extremă în unitățile de Terapie Intensivă în 49 din 53 de țări până la 1 martie 2022. Decesele raportate cumulate vor ajunge la peste 2,2 milioane până în primăvara, pe baza tendințelor actuale”, a precvizat OMS într-un comunicat de presă.

OMS pune creșterea numărului de cazuri Covid-19 pe seama variantei Delta, extrem de contagioasă, a ratei scăzute de vaccinare în multe țări și relaxarea măsurilor. Decesele legate de Covid s-au dublat de la sfârșitul lunii septembrie, de la 2.100 pe zi, la aproape 4.200, potrivit datelor OMS.

Situația legată de Covid-19 în Europa și Asia Centrală este foarte gravă. Ne confruntăm cu o iarnă plină de provocări”, a spus Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, citat de Le Figaro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...