Când şi cum se pune fideaua în ciorbă, de fapt. E un detaliu esenţial

Badea Violeta 30.03.2022, 09:36
Când şi cum se pune fideaua în ciorbă, de fapt. E un detaliu esenţial

Ciorba cu fidea este, fără dar și poate, una dintre cele mai gustoase, sățioase, dar și sănătoase preparate. Nu-i așa că apelezi și tu la ea atunci când ești răcit? Ei bine, atunci când se instalează răcoarea iernii, ciorba cu fidea îți încălzește sufletul și îți dă energie pentru a trece cu bine peste acest anotimp. Rețeta este destul de simplă și orice gospodină ar trebui să o cunoască. Şi totuşi, există o greşeală pe care multe persoane o fac. Iată când şi cum se pune fideaua în ciorbă, de fapt!

Sfaturi pentru cea mai bună ciorbă cu fidea

Pe timp de iarnă și nu numai, ciorba cu fidea se numără printre preparatele preferate ale românilor. Aceasta este foarte simplu de obținut. Și unde mai pui că este și foarte gustoasă, sănătoasă și sățioasă.

Acest lucru se datorează, în mare parte, tăițeilor pe care îi folosești. Ce trebuie să știi însă este momentul potrivit când trebuie să-i adaugi. Așa cum știi, aceștia sunt mult mai fragili în comparație cu celelalte ingrediente.

Marii bucătari recomandă fierberea pastelor făinoase în apă înainte de a le adăuga în ciorbă. Totusi, depinde și de tipul de tăiței pe care îl folosești, dar și de tipul de ciorbă pe care o prepari.

Pastele sub formă de fâșii lungi și subțiri au nevoie de 1-2 minute pentru a se găti, în timp ce cele tubulare, sub formă de panglică, necesită un timp mai mare de gătire. Mai jos îți prezentăm o rețetă extraordinară de ciorbă de pui cu fidea (paste sub formă de fâșii alungite de făină).

Cand se adauga fideaua in ciorba
Cand se adauga fideaua in ciorba

Rețetă de ciorbă de pui cu fidea

Ingrediente

  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei gras
  • țelină
  • doi cartofi
  • fidea sau tăiței
  • două linguri de bulion
  • pătrunjel

Mod de preparare

Puiul se spală foarte bine și se porționează, după care se pune la fiert în apă cu sare timp de circa 10 minute. Între timp, legumele se toacă mărunt, în afară de țelină. Aceasta se taie în bucăți mai mari, iar la final se scoate din ciorbă.

Legumele tocate, cu excepția țelinei, se pun la călit în tigaie cu trei linguri de ulei și puțină apă. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute, apoi se adaugă în ciorbă. Mai departe se pun și cartofii tăiați în bucățele și se adaugă sare, după gust.

Separat se fierbe câteva minute fideaua, apoi se adaugă în ciorbă. Se pun două linguri de bulion numai cât să-i dea puțină culoare preparatului. Se oprește focul și la final se adaugă și pătrunjelul. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...