Carnea de pui pe care nu trebuie să o cumperi niciodată din supermarket. Ce pericol ascunde

Badea Violeta 14.12.2021, 15:23
Carnea de pui pe care nu trebuie să o cumperi niciodată din supermarket. Ce pericol ascunde

Obișnuiești să consumi multă carne de pui? Ei bine, atunci trebuie sa fii foarte atent atunci când o cumperi din supermarket, fiindcă acest preparat se poate transforma într-un adevărat pericol pentru sănătate. Specialiștii spun că există anumite trucuri prin care îți poți da seama de prospețimea și calitatea acestui produs. Iată la ce trebuie să te uiți!

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi carne de pui

Carnea de pui se numără printre alimentele alese de mulți dintre noi atunci când vine vorba despre o dietă echilibrată.

Aceasta este ideală pe grătar, în ciorbă, în salate, fiartă sau chiar prăjită. Deși este un preparat sățios, carnea de pui nu este la fel de grea precum cea de porc și are un gust deosebit de bun.

În plus, aceasta se poate prepara extrem de rapid, așa că ai toate motivele să o cumperi. Cu toate astea, specialiștii avertizează că acest aliment poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate.

Înainte de a face cumpărăturile, trebuie să știi la ce trebuie să te uiți pentru a putea să-ți faci o idee cu privire la prospețimea și calitatea produsului pe care tocmai intenționezi să-l cumperi.

Experții te sfătuiesc să nu alegi niciodată puiul congelat în jurul căruia este multă gheață. Aceștia spun că produsul poate fi extrem de pericuos pentru sănătate.

Cum testezi calitatea carnii de pui
Cum testezi calitatea carnii de pui

Cum testezi prospețimea și calitatea altor produse

  • Cafea

Obișnuiești să bei cafea? Ei bine, atunci să nu cumperi acest produs măcinat, deoarece poate fi falsificat. Este dificil de spus ce anume se află în această pulbere. La cafeaua măcinată se pot adăuga ghinde, floricele, popcorn și rumeguș. Pentru a evita acest lucru, experții recomandă boabele de cafea.

  • Lămâia

Este foarte ușor să observi gradul de coacere al unei lămâi. Potrivit specialiștilor, lămâia coaptă și suculentă este de culoare galben ușor închis.

  • Pește

Verifică întotdeauna textura peștelui proaspăt. Apăsă pe corpul acestuia cu degetul. Carnea ar trebui să revină la forma sa anterioară, iar solzii ar trebui să fie fermi și strânși. De asemenea, uite-te în ochii peștelui: aceștia trebuie să fie lipsiți de un strat alb și nu trebuie să fie scufundați.

Urmăriți Impact.ro și pe