Când se va termina războiul din Ucraina? Cum răspund rușii

Iancu Andreea 28.04.2022, 00:20
Când se va termina războiul din Ucraina? Cum răspund rușii

Războiul din Ucraina este subiectul care se regăsește pe buzele tuturor în fiecare zi, de mai bine de două luni. După ce Vladimir Putin a ordonat începerea „operațiunii militare speciale” în teritoriul ucrainean, întreaga lume și-a concentrat atenția asupra acestei regiuni. Dincolo de schimburile acide de replici între liderii lumii și sancțiunile dure impuse Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina, toată lumea se întreabă când se va termina războiul. Răspunsurile cele mai spectaculoase au fost cele ale rușilor, care în ultima perioadă ar fi fost loviți de valuri de dezinformare și de propagandă.

Când cred rușii că se va termina războiul

După două luni de la începerea invaziei din teritoriul ucrainean, războiul dintre Rusia și Ucraina nu pare să fie foarte aproape de a se încheia. Ceea ce ar fi trebuit inițial să fie o lovitură brutală și rapidă, spus specialiștii, s-a transformat într-un conflict armat de durată. Cu toate acestea, toată lumea face scenarii despre momentul în care se va termina războiul, iar cetățenii ruși nu fac excepție.

Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă au cules mai multe răspunsuri ale rușilor din Moscova, iar părerile în rândul poporului condus de Vladimir Putin sunt extrem de împărțite. În timp ce unii se gândesc că liderul de la Kremlin va părăsi funcția, alții cred că un rezultat favorabil Rusiei va duce la încheierea atacurilor. 

Cand se va termina razboiul din Ucraina
Răspunsurile oferite de ruși despre încheierea conflictului din Ucraina

„ – Având în vedere cum decurg lucrurile, cred că va mai dura cel puțin șase luni. Asta în cel mai bun caz. Cel mai important lucru este să nu înceapă un alt război mondial.

– Atunci când Putin va pleca.

– Cred că se va termina în curând, deoarece toată lumea s-a săturat de război. Mi se pare că până și Putin s-a săturat de el și a devenit doar o intrigă meschină. Trebuie să folosim arme mai puternice acolo și să încheiem conflictul.

– Atunci când vom câștiga. Cred că mai durează până la vară.

– Atunci când malul stâng al Niprului va fi curățat, iar trupele ucrainene vor fi îndepărtate.

– Numai atunci vor putea începe negocierile de pace. Nici nu-mi pot da seama. Am crezut că va dura trei zile, dar armata noastră îi cruță pe ucraineni.

– Nu pot spune pentru că nu sunt tactician. Mi-aș dori ca războiul să se încheie rapid.

– Cred că Ucraina trebuie ștearsă de pe fața pământului.

– Sperăm ca totul să se termine înainte de 9 mai.

– La un moment dat, în timpul verii, deoarece situația este foarte dificilă.

– Cred că depinde de Putin.

– Atunci când Putin va muri.

– Peste cinci ani.

– Cred că atacurile militare sau sentimentele anti-rusești vor continua pentru mult timp.

– Războiul va dura mult timp. Ar fi bine dacă s-ar termina pe 9 mai.

– Eu cred că nu există niciun război. Totul ține de politică. După ce au suferit pierderi grele în zonele Kiev și Cernihov, forțele rusești își concentrează atacurile în sud-estul Ucrainei, au fost răspunsurile oferite de rușii chestionați, potrivit Radio Europa Liberă.

Vladimir Putin, amenințare dură la adresa statelor care ajută Ucraina

În timp ce populația se gândește la momentul încheierii conflictului, președintele Vladimir Putin ia în considerare intensificarea mesajelor sale față de Occident și mai cu seamă NATO. Liderul de la Kremlin a precizat într-un discurs recent că statele care se sprijină Ucraina și furnizează armament țării conduse de Volodimir Zelenski riscă o reacție „furtunoasă” din partea Rusiei. 

„Am vorbit deja despre începutul operațiunii militare speciale. Dacă vreți, subliniez din nou: dacă cineva vrea să sprijine intervenția din exterior în evenimentele în curs, atunci ar trebui să știe că nu voi permite crearea de amenințări strategice pentru Rusia, acestea sunt inacceptabile pentru noi. Ei trebuie să știe că răspunsul nostru la astfel de contraatacuri va fi fulgerător!”, a spus Putin.

Inclusiv Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a precizat în aparițiile sale recente faptul că există „pericolul grav” al unui răspuns nuclear.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...