Rusia avertizează asupra pericolului unui război nuclear. Lavrov susține că posibilitatea este una „reală”

Mihnea Tălău 27.04.2022, 21:47
Rusia avertizează asupra pericolului unui război nuclear. Lavrov susține că posibilitatea este una „reală”

Rusia a avertizat despre riscul „real” al unui al Treilea Război Mondial după ce oficiali americani de rang înalt au vizitat Ucraina și au susținut că ar putea câștiga conflictul cu „echipamentul adecvat”.

Confruntat cu sancțiunile fără precedent împotriva Moscovei de către țările occidentale și cu sprijinul lor militar tot mai mare pentru Ucraina, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a avertizat că „pericolul (al unui război mondial) este grav, este real, nu poate fi subestimat.

Lavrov îl acuză pe Zelenski că se preface că negociază

Lavrov l-a acuzat și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că „s-a prefăcut” că negociază. „Este un actor bun (…), dacă te uiți cu atenție și citești cu atenție ce spune, vei găsi mii de contradicții”, a spus el, potrivit El Mundo.

„Bunăvoința are limite. Iar dacă nu este reciprocă, nu contribuie la procesul de negociere (…) Dar vom continua să ţinem negocieri cu echipa trimisă de Zelenski”, a spus el, citat de agenţiile ruse.

Mai mult, Lavrov a avertizat luni că pericolul unui război nuclear „este grav, este real, nu trebuie subestimat”. Într-un interviu acordat programului Big Game de pe Channel One, reprodus de diverse agenții ruse, Lavrov spune că, deși „inadmisibilitatea unui război nuclear este poziția de principiu a Moscovei , pericolul unui astfel de conflict nu trebuie subestimat”.

Rusia nu exclude un război nuclear

El a amintit că în ianuarie cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU s-au pronunțat cu privire la inadmisibilitatea unui război nuclear.

Vladimir Putin, pregătit pentru un război nuclear

„Aceasta este poziția noastră de principiu, ne ghidăm după aceasta și, desigur, nu aș dori să văd aceste riscuri umflate artificial acum, când riscurile sunt destul de semnificative”, a spus el.

În plus, el a afirmat că armele trimise de Occident în Ucraina pentru a se apăra de invazia rusă vor deveni o țintă legitimă pentru forțele armate trimise de Moscova pentru a invada țara vecină.

Potrivit lui Lavrov, depozitele de arme din vestul Ucrainei au devenit deja în mod repetat astfel de ținte.

„Dacă NATO intră în război cu Rusia printr-un proxy și înarmează acest proxy, atunci totul este corect în dragoste și război. Apropo, în ceea ce privește trimiterea de arme, acesta este încă un exemplu al lipsei de curățenie a americanilor în ceea ce privește dreptul internațional și în ceea ce privește introducerea propriilor reguli sub principiul „fac ce vreau”, a spus el.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...