Volodimir Zelenski a vorbit despre încheierea războiului din Ucraina. „Lecțiile istoriei sunt binecunoscute”

Ana Anitoiu 26.04.2022, 09:30
Volodimir Zelenski a vorbit despre încheierea războiului din Ucraina. „Lecțiile istoriei sunt binecunoscute”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre încheierea războiului din Ucraina, într-un mesaj pe care l-a transmis la miezul nopții, la câteva zile după ce invazia rusă a intrat în cea de-a treia lună de când a început. Liderul de la Kiev a spus că rezultatul este previzibil, întrucât lecțiile istoriei sunt binecunoscute.

Volodimir Zelenski, despre sfârșitul războiului din Ucraina

Președintele Ucrainei a spus că deși multe orașe și sate din țară se află în prezent sub ocupație rusă, este convins că această situație este temporară. Volodimir Zelenski a spus că întregul popor ucrainean este în război cu militarii liderului rus Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski a transmis că acest război se va încheia cu victoria Ucrainei și a explicat de ce. Potrivit liderului de la Kiev, Rusia va pierde, pentru că toată lumea liberă i se opune. Visul președintelui Rusiei de a construi un mare imperiu va ajunge pe apa sâmbetei, la fel cum s-a întâmplat cu cel al lui Adolf Hitler pentru un Reich de o mie de ani.

„Rusia cheltuie cantități enorme de resurse ca să susțină războiul. Ca să se opună întregii lumi libere. A luat de la cetățenii săi tot ce ar fi dus la dezvoltarea Rusiei și bagă acest potențial în distrugerea vieții vecinilor.

Dar lecțiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construiești un Reich milenar, pierzi. Dacă vrei să-ți distrugi vecinii, pierzi. Dacă vrei să refaci vechiul imperiu, pierzi. Și dacă te pui contra ucrainenilor, pierzi”, a spus Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a vorbit despre incheierea razboiului din Ucraina
Imagini din razboiul din Ucraina. Foto: Twitter

Președintele Statului Major al forțelor SUA: „Următoarele săptămâni vor fi critice”

Pe de altă parte, președintele Statului Major al forțelor Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley, a declarat că în războiul din Ucraina, următoarele săptămâni vor fi critice. Oficialul a spus că ucrainenii au nevoie de sprijin continuu pentru a avea succes pe câmpul de luptă.

Generalul american a anunțat că un summit ce va avea loc luni va avea scopul de sincronizare și coordonare a asistenței de securitate pentru Kiev, ce include armament greu, dar și drone și muniție. Discuțiile vor fi conduse de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, care a avut duminică o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, declara săptămâna trecută că Lloyd Austin vrea să dea startul discuțiilor între ţări cu viziuni similare referitoare la relaţiile de apărare pe termen lung de care va avea nevoie Ucraina.

„Este vorba în principal de modernizare şi de a se asigura ca armata lor să fie în continuare puternică şi capabilă de a funcţiona în viitor. Nu este vorba de garanţii de securitate, ci de dispozitivul lor militar real”, a spus John Kirby.

Pentru a sprijini armata liderului ucrainean Volodimir Zelenski în războiul pe care aceasta îl duce împotriva Rusiei din 24 februarie, Statele Unite ale Americii au coordonat furnizarea de echipamente militare, mai ales muniţie, din aproximativ 30 de ţări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...