Putin a spus clar ce se va întâmpla dacă „cineva din exterior” intervine în războiul din Ucraina. Amenință cu un „răspuns fulgerător și rapid”

Iancu Andreea 27.04.2022, 19:31
Putin a spus clar ce se va întâmpla dacă „cineva din exterior” intervine în războiul din Ucraina. Amenință cu un „răspuns fulgerător și rapid”

De mai bine de 60 de zile, conflictul din interiorul granițelor ucrainene provoacă distrugeri masive. De asemenea, liderii lumii și șeful statului rus au intrat într-un joc al schimbului de sancțiuni și replici dure, contrabalansate de amenințări înspăimântătoare. Recent, după ce armata sa a început să își concentreze atacurile asupra zonei de sud și est a Ucrainei, Vladimir Putin a lansat noi avertismente dacă „cineva din exterior” intervine în războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin amenință cu un răspuns „fulgerător”.

Vladimir Putin, amenințări dure. Ce se întâmplă dacă „cineva din exterior” intervine în războiul din Ucraina

Președintele Rusiei continuă să se folosească de amenințări înspăimântătoare, îndreptate către Occident și toți cei „din exterior”, care iau în calcul să intervină în războiul din Ucraina. Cum multe state europene, dar și SUA, au decis să sprijine autoritățile de la Kiev în lupta contra rușilor, acestea sunt vizate de avertismentul lansat recent de către Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin, care ordona pe 24 februarie 2022 începutul „operațiunii militare speciale”, susține că țara sa va lovi „fulgerător” în cazul în care Rusia este amenințată de intervenția în teritoriul ucrainean. Vladimir Putin a susținut recent un discurs în cadrul Consiliului Federației, în Camera superioară a Parlamentului de la Moscova.

„Am vorbit deja despre începutul operațiunii militare speciale. Dacă vreți, subliniez din nou: dacă cineva vrea să sprijine intervenția din exterior în evenimentele în curs, atunci ar trebui să știe că nu voi permite crearea de amenințări strategice pentru Rusia, acestea sunt inacceptabile pentru noi. Ei trebuie să știe că răspunsul nostru la astfel de contraatacuri va fi fulgerător!”, a spus Putin.

Putin, despre ce se va întâmpla dacă cineva din exterior intervine în războiul din Ucraina
Președintele rus, Vladimir Putin

Amenințările cu atacuri nucleare continuă

Șeful statului rus continuă să se refere la Ucraina și regiunea Donbas ca la două entități distincte, după ce aceasta din urmă a devenit în ultimii ani o regiune în care separatiștii pro-ruși au declarat Donețk și Lugansk ca fiind „republici populare”, separate de restul teritoriului Ucrainei. Vladimir Putin a menționat în cadrul discursului său recent că toate sarcinile operațiunii militare desfășurate în Ucraina și Donbas vor fi îndeplinite.

După ce a eșuat în a cuceri Kievul, armata lui Putin s-a reorganizat și a început să își concentreze forțele ofensive în Donbas. În plus, în ultimele zile, retorica Rusiei față de aliații NATO a ajuns din nou la amenințări și referiri la un posibil atac nuclear. Ministrul de Externe Serghei Lavrov avertiza cu privire la „pericolul grav” al unui război nuclear și susținea că NATO poartă un război „prin intermediar” cu Rusia.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Lavrov a precizat că statul rus ar putea ținti obiective militare de pe teritoriile NATO în contextul în care acestea furnizează arme Ucrainei. Pe de altă parte, Miniștrii Apărării din SUA și Marea Britanie au vorbit în cadrul unor declarații despre sprijinul militar, care include armament, pentru Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...