Când încep probele scrise la Bacalaureat 2022. Calendarul examenelor

Badea Violeta 19.06.2022, 16:30
Când încep probele scrise la Bacalaureat 2022. Calendarul examenelor

Când încep probele scrise la Bacalaureat 2022, potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației. Elevii claselor a-XII-a susțin în această vară unul dintre cele mai importante examene din viata lor, mai exact cel de Bacalaureat 2022. Cei ce-l promovează vor putea să se înscrie la facultate. Află din următoarele rânduri totul despre examenul de Bacalaureat 2022. Iată când vor începe probele scrise!

Când încep probele scrise la Bacalaureat 2022, conform Ministerului Educației

În conformitate cu calendarul anunțat de Ministerul Educației, examenul de Bacalaureat 2022 a început deja pe data de 6 iunie, cu probele orale, însă adevărata hop va fi între 20 și 23 iunie 2022. În acea perioadă, elevii vor susține probele scrise.

Cu privire la probele orale, acestea au fost programate astfel:

  • 6 – 8 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (Proba A);
  • 8 – 9 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (Proba B);
  • 8 – 10 iunie – evaluarea competențelor digitale (Proba D);
  • 4 – 16 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (Proba C).

Când încep probele scrise la Bacalaureat 2022? Așa cum am menționat și mai sus, acestea vor începe pe data de 20 iunie 2022 și se vor încheia pe 23 iunie 2022, urmând ca absolvenții claselor a XII-a să afle primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea de vară, pe data de 27 iunie 2022.

  • 20 iunie – Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă;
  • 21 iunie – Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă;
  • 22 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă;
  • 23 iunie – Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă;
  • 27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
  • 28 – 30 iunie – Rezolvarea contestațiilor;
  • 1 iulie – Afișarea rezultatelor finale.
Când încep probele scrise la Bacalaureat 2022
Când încep probele scrise la Bacalaureat 2022

Câți elevi s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației, mai mult de 126.000 de elevi care au absolvit liceul s-au înscris pentru a susține probele orale și scrise ale examenului de Bacalaureat 2022, în sesiunea din iunie-iulie.

Reprezentanții Ministerului Educației au mai transmis, de asemenea, că nu mai puțin de 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține aceste probe.

Regulament pentru examenul de Bacalaureat 2022

Elevii care au terminat clasa a-XII-a și care s-au înscris pentru susținerea examenului de Bacalaureat 2022 trebuie să țină cont de regulile de organizare, stabilite din timp de către reprezentanții Ministerului Educației.

Mai exact, aceștia trebuie să nu comunice între ei sau cu persoane din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Candidaților li se interzice clar să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi în alte obiecte de depozitare personale sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Mai mult, elevii nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete. De asemenea, elevii trebuie să rezolve subiectele folosind doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor și a desenelor pot să utilizeze doar creion negru. În plus, la examenele la Matematică și Geografie, candidații au voie să utilizeze instrumente de desen.

Cei care încalcă aceste reguli sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă au folosit sau nu obiectele interzise. Încălcarea regulilor privind interzicerea manualelor sau a altor surse de informare va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații prinși nu vor mai avea dreptul de a participa la probele următoare. Mai mult, acești elevi nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...