BNR lansează de luni o monedă cu chipul lui Nichita Stănescu. Ce valoare va avea

Badea Violeta 21.04.2023, 22:45
BNR lansează de luni o monedă cu chipul lui Nichita Stănescu. Ce valoare va avea

Banca Națională a României (BNR) anunță că va lansa luni, pe data de 24 aprilie, o nouă monedă. Banul va fi din argint și va avea inscripționat chipul lui Nichita Stănescu. Iată ce valoare va avea noua monedă!

BNR lansează o nouă monedă în România. Banul va avea inscripționat chipul lui Nichita Stănescu

Anunț important pentru români. Apare o nouă monedă în țara noastră. Reprezentanții BNR o vor lansa luni, pe data de 24 aprilie, când se împlinesc 90 de ani de când Nichita Stănescu a văzut lumina zilei.

Acesta s-a născut în Ploiești și a fost un important poet, scriitor și eseist român, ales membru post-mortem al Academiei Române. În plus, Nichita Stănescu este considerat de critica literară și de publicul larg drept unul dintre cei mai importanți scriitori de limbă română, pe care el însuși o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”. De asemenea, acesta a fost laureat al Premiului Herder.

Potrivit celor de la BNR, doar 5.000 de români vor putea intra în posesia banului de argint, iar prețul de vânzare al unui este de 440 de lei, fără TVA.

Citește și Moneda care apare în România de luni, 10 aprilie. BNR a făcut anunțul oficial, ce valoare are!

Nichita Stanescu
Chipul lui Nichita Stanescu va fi inscriptionat pe o moneda din argint

Ce valoare va avea moneda dedicată lui Nichita Stănescu

Moneda dedicată lui Nichita Stănescu va avea o valoare de 10 lei și și anul de emisiune  va fi 2023. Pe reversul banului va fi inscripționat chipul şi semnătura marelui scriitor român. De asemenea, va apărea și o poezie scrisă de acesta și inscripția ,,Nichita Stanescu 90 de ani de la naștere”.

„Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, au transmis reprezentanții BNR.

Totodată, instituția a mai transmis că lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se va realiza prin sucursalele regionale
Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citește și Moneda care te îmbogătește peste noapte. Se vinde cu 50.000 de euro și toți colecționarii o caută!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...