Moneda care te îmbogătește peste noapte. Se vinde cu 50.000 de euro și toți colecționarii o caută

Beatrice Dumitru 16.04.2023, 20:54
Moneda care te îmbogătește peste noapte. Se vinde cu 50.000 de euro și toți colecționarii o caută

Internetul abundă în anunțuri despre vânzarea unor monede mai vechi sau mai noi. Cei care mai au bani vechi, rătăciți prin sertare, îi pot scoate la licitație în mediul online. În ultimele zile a devenit virală pe internet o monedă specială care îți poate aduce 50.000 de euro. Despre ce ban este vorba.

Moneda care te poate îmbogăți

În ultimii ani, românii scot la vânzare tot felul de monede sau bancnote vechi, iar colecționarii de bani vânează întotdeauna astfel de exemplare rare și speciale pe piață. Vânzarea de monede vechi poate fi o afacere profitabilă și tot ce trebuie să faci este căuți să vezi dacă ai acasă așa ceva, să vezi cât de vechi sunt, cât de rare și în ce stare se află.

Există diverse platforme unde poți să vinzi astfel de bani vechi, iar un utilizator a oferit spre vânzare o monedă pentru 50.000 de euro. Țara de origine a acestui exemplar vânat de colecționari este Germania și are o valoare uriașă, nu doar din punct de vedere financiar, ci și istoric.

Moneda care te îmbogătește peste noapte. Se vinde cu 50.000 de euro și toți colecționarii o caută
Moneda de un cent euro.

Moneda care se vinde cu 50.000 de euro

Moneda care se vinde cu până la 50.000 de euro pe internet este cea de un cent euro, realizată în anul 2002, în Germania, de arhitectul Rolf Lederbogen. Tot el a proiectat și monedele de doi și cinci cenți pentru mai multe mărci poștale din țara amintită.

Piesa de un cent euro reprezintă un simbol al dreptății și al puterii pentru poporul german. Pe verso este gravată o frunză de stejar și două ghinde. Frunza de stejar a fost realizată sub formă de amintire a motivului care împodobea cândva pfennig, o monedă divizionară a mărcii germane.

Moneda este atât de specială pentru că a fost bătută într-un oțel distinct, deci are o culoare diferită de cea a celorlalți bani. În plus, frunza de stejar este înconjurată de stelele ce fac trimitere la Uniunea Europeană. De asemnea, bijuteria de un cent euro proiectată în 2022 are pe marginea o expresie mai puțin întâlnită pe bani, anume „Laisve, Vienybe, Gerove” sau „Libertate, Unitate, Bunăstare”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...