Biserica din România unde ușile se deschid singure. Minunea se întâmplă în fiecare an

Beatrice Dumitru 05.02.2023, 09:51
Biserica din România unde ușile se deschid singure. Minunea se întâmplă în fiecare an

În România există de sute de ani o biserică în mijlocul unui câmp și are o poveste uimitoare. Legenda spune că o dată pe an uşile lăcașului de cult se deschid singure la miezul nopţii şi tot singure se închid, iar o dată pe an oamenii vin aici în singura zi în care se ține o slujbă. Povestea din spatele acestei biserici este una specială.

Misterul din jurul bisericii ale cărei uși se deschid singure

Biserica se află în județul Satu Mare, între orașul Carei și localitatea Petrești, și este aşezată pe un câmp, în jurul ei afându-se pomi și în fața ei o cruce. Există puţine date oficiale sau informaţii istorice despre aceasta, însă oamenii din zonă povestesc că în jurul lăcaşului de cult s-ar fi aflat odată un sat.

Biserica ar fi cunoscută drept făcătoare de minuni, iar în fiecare an de Sfânta Maria, la miezul nopții, ușile se deschid singure și tot singure se închid după 24 de ore, fără să fie nevoie de chei sau de vreo persoană care să apese pe clanţă. Ziua de Sfânta Maria ar fi și singura dată din an când aici se ține o slujbă, iar credincioșii vin în pelerinaj și se roagă pentru cei dragi și pentru sănătate. Azi, o singură persoană s-ar mai ocupa de întreţinerea bisericii.

Biserica din România unde ușile se deschid singure. Minunea se întâmplă în fiecare an
Ușile acestei biserici se deschid singure.

Ce spune legenda despre satul dispărut

Localnicii din apropiere spun că doi oameni s-ar fi dus cu căruţele la târg, în Carei, iar la întoarcere nu au mai găsit nimic. Se spune că ar fi avut loc un cutremur în secolul al 17-lea și tot ce exista acolo a fost distrus și numai biserica a rămas în picioare de aproape 300 de ani, devenind loc de pelerinaj. „Satul acela a dispărut tot, a rămas doar biserica pentru că a fost un cutremur”, a povestit un localnic.

Sunt lucruri inexplicabile, pe care nici știința nu le poate explica! Și-atunci vine credința!”, a spus părintele Robert Turtureanu, pentru Știrile Kanal D.

Dar nu toți confirmă povestea cu cutremurul și susțin că, de fapt, satul a fost strămutat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...