Bill Gates, profeţie despre pandemia de Covid-19. Ce se va petrece, de fapt, anul acesta in intreaga lume

Ioana Bucur 21.01.2021, 08:51
Bill Gates, profeţie despre pandemia de Covid-19. Ce se va petrece, de fapt, anul acesta in intreaga lume

Va fi 2021 anul în care pandemia ajunge la sfârșit sau va fi doar o copie tragică a lui 2020? Bill Gates, miliardarul american care s-a implicat activ în lupta împotriva Covid-19 și care a fost acuzat că ar profita de situație pentru a implanta cipuri în populație, a făcut o nouă profeție despre pandemia de Covid-19. Ce susține că se va petrece, de fapt, anul acesta.

Bill Gates, profeție despre pandemia de Covid-19

Bill Gates dezvăluia, în septembrie 2020, că dintre cele șase vaccinuri ce erau la nivel de dezvoltare la acea vreme, doar trei vor ajunge la oameni în primele luni ale anului 2021. O soluție ce ar putea pune punct pandemiei, însă nu complet. Miliardarul american a încercat, încă de la debutul pandemiei, să atragă atenția marilor guverne ale lumii că modul în care este abordată problema Covid-19 este greșită și că ar putea avea consecințe catastrofale. Din nefericire, primele semne că Bill Gates avea dreptate au început deja să apară.

Potrivit Times of India, Bill Gates a explicat, din septembrie 2020, că, cel mai probabil, țările din întreaga lume vor dori să primească vaccinuri produse în Statele Unite, Marea Britanie sau Uniunea Europeană, locuri unde există „reguli bine puse la punct”. Miliardarul a mai precizat și că țările mai puțin dezvoltate vor fi puse în situația de a se mulțumi cu un ser de calitate inferioară, mai puțin eficient, cum sunt cele create în Rusia și China.

De ce este nemulțumit Bill Gates de felul în care au fost create vaccinurile anti-Covid 19

Încercând să evite transformarea în realitate a profeției despre pandemia de Covid-19, Bill Gates a cerut ca toate țările cu laboratoare capabile să coopereze pentru descoperirea și dezvoltarea unui „vaccin global”. Acesta ar fi fost creat de o singură companie, dar produs de companii farmaceutice din întreaga lume.

Bill Gates a făcut o nouă profeție despre pandemia de Covid-19
Miliardarul a criticat felul în care a fost creat vaccinul anti-Covid 19

Noua profeție despre pandemia de Covid-19 pare că s-a adeverit. În toamna anului trecut, Bill Gates spunea că este încrezător că „la începutul anului 2021”, un vaccin împotriva noului coronavirus va fi disponibil populației, însă doar în anumite zone ale lumii. Miliardarul, care a fost implicat în prima linie a cursei pentru oprirea pandemiei, prin fundația sa, „Bill and Melinda Gates”, își exprima teama că imunizarea va fi o opțiune doar pentru cei din țările dezvoltate, în timp ce regiunile sărace ale planetei se vor lupta în continuare cu efectele devastatoare ale virusului.

„Vaccinul ar trebui să fie al tuturor”

În ultimele luni ale anului 2020, Bill Gates trăgea un semnal de alarmă cu privire la riscurile uriașe ale pandemiei în țările sărace, dând exemplul continentului african, în contextul unei scăderi dramatice a ratei vaccinării împotriva unor maladii „clasice”, cum este rujeola.

„În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie”, spunea miliardarul, în toamna anului 2020.

Fondatorul Microsoft a susținut de la bun început că „vaccinul ar trebui să fie al tuturor, nu doar al țărilor bogate”. Gates a mai arătat că, în țările sărace din Africa, în 2020, „perturbarea economiei, a sistemului de sănătate şi educaţiei a provocat pagube cu mult mai rele decât epidemia însăşi”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...