Bilete de tratament 2023 – se întâmplă în această săptămână: toți pensionarii români sunt afectați

Gabriel Peneș 12.06.2023, 10:06
Bilete de tratament 2023 – se întâmplă în această săptămână: toți pensionarii români sunt afectați

Pensionarii români beneficiază și în 2023 de bilete la tratament balnear. Astfel, aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Bilete de tratament 2023 – se întâmplă în această săptămână

Biletele de tratament balnear 2023 pentru perioada 23-27 iunie, urmează să fie distribuite începând de azi, 12 iunie și până vineri, 16 iunie, către cei care au făcut cerere în acest sens.

Anunțul a fost făcut de către Casa de Pensii Gorj, dar mecanismul și perioadele sunt foarte similare în toate județele din țară.

„S-au primit biletele de tratament balnear pentru seria nr.8/2023 cu data de intrare în perioada 23 – 27 iunie 2023. În această serie, Casei Județene de Pensii Gorj i-au fost repartizate 154 de bilete pentru tratament balnear”, a transmis CJP Gorj pe pagina de Facebook.

Din cele 154 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 150 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut, a mai precizat instituția.

Potrivit instituției, repartizarea nominală pe stațiuni este afișată la sediul instituției, cât și pe pagina de internet a CJP Gorj.

Bilete de tratament 2023 - se întâmplă în această săptămână: toți pensionarii români sunt afectați
Pensionarii români beneficiază de bilete de tratament balnear și în 2023

Toți pensionarii români sunt afectați

Este important de reținut că dacă titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului până la data programată, repartiția se anulează, iar biletul va fi redistribuit altui solicitant.

„Conform CRITERIILOR, diagrama de alocare automata a biletelor de tratament balnear, realizata de aplicatia informatica SPA, NU POATE FI MODIFICATA”, se mai scrie în anunțul instituției.

Biletele de tratament balnear, atât cele repartizate cât și cele nerepartizate, se vor distribui în zilele de 12, 13, 14, 15 și 16 iunie 2023. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului până la data programată, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant, se menționează în același comunicat CJP Gorj.

Este important de reținut că biletele de tratament nu se eliberează decât personal, după legitimarea recipienților. Există și varianta unei alte persoane, dar doar pe bază de procură notarială autentificată.

„Toate biletele nevalorificate până în data de 16 iunie 2023, ora 13:30, vor fi redistribuite începând cu data de 19 iunie 2023, ora 8:00, până inclusiv in data de începere a seriei.”, a adăugat Casa Județeană de Pensii Gorj.

Pentru a beneficia de biletele de tratament, pensionarii trebuie să depună o cerere la Casa de Pensii de care aparțin, în care menționează trei locații (stațiuni) și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați.

La depunerea cererii, se prezintă și un act de identitate (carte de identitate/buletin) și cuponul de pensie. Apoi, în luna în care doresc să meargă la tratament, înainte de a fi selectați, trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie (valabil cel mult 30 de zile).

La fel ca în fiecare an, biletele de tratament balnear se acordă individual, iar o persoană poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

În vederea aplicării criteriului specific al beneficiului unui bilet de tratament balnear în ultimii 2 ani, în functie de data prezentării în stațiune, înscrisă în biletul de tratament balnear, anul calendaristic se împarte astfel: sezon – în perioada 15 mai- 31 august a fiecărui an și extrasezon – în celelalte perioade ale anului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....