Mesajul de la Casa de Pensii așteptat de milioane de români: ce se întâmplă cu pensia în iunie

Gabriel Peneș 29.05.2023, 09:29
Mesajul de la Casa de Pensii așteptat de milioane de români: ce se întâmplă cu pensia în iunie

Casa Națională de Pensii a făcut un anunț important pentru toți seniorii care-și așteaptă pensiile aferente lunii iunie. Conform președintelui instituției, Daniel Baciu, anumiți pensionari își vor primi banii cu întârziere, lucru ce are legătură cu zilele libere legale de la începutul primei luni de vară.

Mesajul de la Casa de Pensii așteptat de milioane de români

Prima lună de vară vine cu o veste mai puțin plăcută pentru o parte dintre pensionarii români. Și asta, din cauza zilelor libere legale de care vor beneficia bugetarii, inclusiv factorii poștali care livrează pensiile către beneficiari.

Astfel, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a anunțat sâmbătă, 27 mai 2023, că pensiile românilor ar putea veni cu întârziere în iunie 2023 pentru că bugetarii au liber pe 1 iunie, dar și pe 4 și 5 iunie, când se sărbătoresc Rusaliile. În plus, ar fi și problema zilei de vineri, 2 iunie, când cei care muncesc la stat au parte de liber pentru „puntea” cu week-endul.

„Noi avem o convenție încheiată cu Compania Națională Poșta Română unde avem niște termene foarte clare atât privind plata sumelor necesare pentru achitarea pensiilor către Compania Națională de Poștă, cât și achitarea acestor pensii către beneficiarii noștri, pensionari.

După cum bine știți începând cu prima zi a fiecărei luni, noi începem deja să achităm pensiile către pensionari. Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile”, a declarat șeful CNPP, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Mesajul de la Casa de Pensii așteptat de milioane de români: ce se întâmplă cu pensia în iunie
Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că în iunie vor fi unele întârzieri în plata pensiilor pentru seniorii care nu își primesc banii printr-un cont bancar

Ce se întâmplă cu pensia în iunie

Baciu a adăugat că directorul Poștei Române l-a asigurat că, totuși factorii poștali vor lucra în ziua de vineri, 2 iunie, astfel că aceasta ar fi prima zi de achitare a pensiilor, urmând ca situația să revină la normal începând cu marți, 6 iunie.

„Am luat legătura cu Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, și mi-a garantat că pe data de 2 iunie, factorii poștali lucrează, astfel prima zi de achitare a pensiilor este de 2 iunie și după aceea, intrăm de pe 6 iunie, începem în calendarul normal prevăzut de convenția încheiată, de achitare a pensiilor”, a mai declarat, Daniel Baciu, conform aceleiași surse.

Acesta a mai făcut o precizare foarte importantă, în sensul că pensionarii care-și primesc banii în contul bancar nu vor avea de suferit în această privință, pensia urmând să fie livrată fără întârzieri celor care au ales această modalitate de plată.

„Aceste pensii achitate la cont se fac foarte repede, practic se fac pe cale electronică și aici nu avem absolut nici o întârziere. Într-o singură zi se achită toate pensiile pentru beneficiarii care au optat pentru această modalitate de plată”, a adăugat președintele Casei de Pensii.

Prin  urmare, doar seniorii care așteaptă factorul poștal să le aducă banii se vor confrunta cu unele întârzieri în livrarea acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....