Bătaie mare pe bone după ce s-au închis școlile. Părinții trebuie să fie atenți la mai multe lucruri. Cât trebuie să scoată din buzunar pentru acest serviciu

Stan Filon 20.10.2020, 20:44
Bătaie mare pe bone după ce s-au închis școlile. Părinții trebuie să fie atenți la mai multe lucruri. Cât trebuie să scoată din buzunar pentru acest serviciu

Bucureștiul a intrat de marți în scenariul roșu, din cauza înmulțirii numărului de cazuri noi de coronavirus, așa că școlile au fost închise, la fel ca restaurantele și teatrele. Părinții cu copii la școală s-au văzut puți în dificultate de decizia autorităților de închidere a școlilor și de continuare a cursurilor în mediul online. Mulți dintre ei au început să caute bone.

Cerința de bone s-a triplat, după închiderea școlilor din București

Atât de mare este căutarea de bone, încât agențiile specializate în găsirea bonelor spun că au de trei ori mai multe comenzi. Cerere este, însă nu prea mai sunt bone. Cele din Filipine și Nepal nu au mai putut veni în țară încă din luna martie.

”Faptul că am avut-o pe bona noastră a fost, nici nu pot să descriu în cuvinte, de la partea de pregătește copilul pentru școală în săptămânile care a fost la școală, gustare și acele 4,5 ore de stat cu ea după ce s-a întors de la școală”, a spus Cătălina, una dintre mamele fericite care au putut găsi o bonă în timp util.

Cerinta de bone s-a triplat, dupa inchiderea scolilor din Bucuresti

Cerinta de bone s-a triplat, dupa inchiderea scolilor din Bucuresti

Salariul bonelor a crescut, față de anul trecut

Agențiile care recrutează bone de peste hotare au mâinile legate. Caută bone, le intervievează cu ajutorul Internetului, dar nu a ce face. Trebuie să aștepte relaxarea măsurilor pentru a putea aduce bonele în România.

”Tot ce facem este să realizăm interviuri online, să căutăm bone pentru clienții noștri, să procesăm vizele. Așteptăm o relaxare a măsurilor pentru a putea efectiv să aducem personalul”, a spus Corina Constantin, manager agenție bone, pentru Digi 24.

Anul trecut, agențiile pentru ocuparea forței de muncă din toată țara au acordat certificate pentru numai 60 de bone. Din cauza faptului că nu se mai găsesc bone, salariile au crescut, comparativ cu anii trecuți. Dacă înainte salariul unei bone angajate cu contract legal pentru 8 ore de muncă pe zi era de 2.800 de lei, acum acesta pornește de la 3.200 de lei.

În unele orașe, primăria acordă părinților un sprijin financiar pentru plata bonei. Petrica Pațilea, purt. de cuv. Primăria Galați spune că ajutorul pentru plata unei bone ar putea fi realizat, însă nu sunt cereri. ”Cuantumul este cuprins între 250 de lei și 710 lei, în funcție de venitul mediu net pe fiecare membru al familiei care beneficiază de aceste servicii”. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...