Avertizare de călătorie din partea Austriei. Ce sunt obligați românii să facă

Iancu Andreea 08.07.2020, 13:23
Avertizare de călătorie din partea Austriei. Ce sunt obligați românii să facă

Numeroase state din Europa și nu numai stabilesc noi reguli privind circulația persoanelor venite din alte țări. Astfel, Austria a decis să emită noi avertizări de călătorie pentru unii dintre cetățenii europeni. Pe lista aceasta se regăsește și România. Iată ce trebuie să respecte de acum înainte orice român care călătorește în Austria.

Austria, restricții pentru români

Criza generată de pandemia de coronavirus schimbă datele în privința călătoriilor. Astfel, numeroase state europene își regândesc strategiile de prevenție pentru a împiedica răspândirea virusului. De aceea, Austria a considerat că state precum România, Bulgaria și Republica Moldova au prezentat o înrăutățire a situației și au impus reguli noi.

Așadar, cetățenii care vin din România, Bulgaria și Republica Moldova trebuie să fie plasați timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ pentru COVID-19, conform declarațiilor Cancelarului austriac Sebastian Kurz şi a Ministrului de Externe, Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

Totodată, noi măsuri de control vor fi luate la granițele Austriei cu Ungaria și Slovenia, potrivit digi24.ro.

Românii trebuie să stea în carantină 14 zile la intrarea în Austria sau să prezinte un test COVID-19 negativ Foto - Pexels
Românii trebuie să stea în carantină 14 zile la intrarea în Austria sau să prezinte un test COVID-19 negativ
Foto – Pexels

Statele din Europa care impun reguli speciale cetățenilor români

Pe de altă parte, sunt și alte state, pe lângă cel austriac, care impun restricții românilor la graniță. Fie că își închid frontierele în fața cetățenilor din România, fie le impun condiții de carantină sau izolare timp de 14 zile.

Astfel, Norvegia, Finlanda și Malta sunt complet închise pentru români. De asemenea, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia solicită cetățenilor români să rămână în izolare sau carantină la ajungerea în aceste state. Totodată, Danemarca a impus condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

Nici Guvernul britanic nu a inclus România pe lista țărilor cu risc redus. Așadar, românii care își doresc să ajungă în Marea Britanie după data de 10 iulie trebuie să rămână în autoizolare.

În cazul în care urmează să călătoriți în viitorul apropiat, consultați lista disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și vedeți condițiile de călătorie din statul dorit. În contextul pandemiei, lista poate suferi modificări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...