Când vom avea un tratament special pentru Coronavirus. Ce spun experții din SUA

Rădulescu Valentin 13.06.2020, 12:41
Când vom avea un tratament special pentru Coronavirus. Ce spun experții din SUA

Potrivit noilor informații publicate de CNN, tratamentul de coronavirus este din ce în ce mai aproape. Experții din SUA a spus că se descoperă rezultate considerabile prin tratamentele efectuate împotriva noului tip de virus.

Există tratament pentru coronavirus? Ce spun experții

Epidemiologul Anthony Fauci, director la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, a mărturisit de curând că este posibil să avem parte de un tratament împotriva Covid-19, chiar înainte să apară un vaccin. Pandemia cauzată de coronavirus a produs mari daune la nivel global și încă nu a luat sfârșit. Dar totodată lucrurile s-au mai liniștit în anumite zone din Europa. Pe teritoriul României avem 21.401 cazuri confirmate, dintre care 15.445 s-au vindecat și 1.380 și-au pierdut viața. SUA este în prezent cea mai afectată țară de coronavirus, aceasta având în jur de 2.000.000 de îmbolnăviri.

„Există o şansă mai bună, în timp, de a avea ceva care să ajute la tratare, înainte să avem de fapt capacitatea de a distribui vaccinul sigur şi eficient”, a declarat Anthony Facui, citat de Mediafax și preluat de CNN.

Când vom avea un tratament special pentru Coronavirus. Ce spun experții din SUA
Sursă Foto: thedialog.org

Medicamentul care are posibilitatea de a elimina virusul

Potrivit spuselor lui Anthony Fauci, se efectuează mai multe studii cu medicamentul Remdesivir. Acesta a declarat că are încredere într-un tratament efectuat cu acest medicament care în combinație cu alte medicamente este făcut transferul pasiv de plasmă. Totodată, Doctorul Fauci a precizat că există speranță în obținerea unui tratament cu anticorpi monoclonali, care în curând se va dovedi a fi un succes. Anthony Fauci se află la vârsta de 79 de ani și a avut rezultate considerabile ca epidemiolog, încă din anul 1984 acesta a luptat pentru sănătatea americanilor și a ajutat la descoperirea mai multor tratamente împotriva virusurilor. Totodată, Fauci a spus că virusul va fi învins cât de curând și vom trece și peste această perioadă grea.

„Folosim acest medicament în combinaţie cu alte medicamente şi urmărim, de asemenea, efectul unor tratamente precum transferul pasiv de plasmă”, a mai adăugat epidemiologul.

Urmăriți Impact.ro și pe