Poți fi dat afară de la muncă în perioada de carantină? 5 reguli pe care angajatorul nu are voie să le încalce

Raluca Juncu 21.04.2020, 16:46
Poți fi dat afară de la muncă în perioada de carantină? 5 reguli pe care angajatorul nu are voie să le încalce

Piața muncii a suferit schimbări drastice care se resimt atât de partea angajaților, cât și de cea a angajatorilor. În ceea ce privește sistemul de concediere, Codul Muncii are prevăzute câteva excepții clare, prin care un angajator nu poate închide un contract de muncă cu un angajator sub nicio formă. Iată o parte dintre ele:

Incapacitatea de muncă temporară

Dacă un angajat are un certificat care atestă o imposibilitate temporară a sa de muncă, angajatorul nu poate desface contractul de muncă al salariatului, în perioada respectivă.

Carantina

În eventualitatea în care, un salariat intră în carantină, acesta nu poate demis de la locul de său de muncă, în perioada în care acesta se află în carantină. Reamintim că starea de urgență a fost instaurată în România, pe 16 martie, pentru 30 de zile. Potrivit Constituției României, această stare de urgență s-a prelungit, cu încă 30 de zile.

Perioada concediului de odihnă

În măsura în care un salariat se află în concediu de odihnă, șefii nu au voie să-l concedieze în această perioadă. Potrivit Codului Muncii, acest lucru este permis doar după ce se termină perioda concediului de odihnă. Există, însă, și câteva excepții. Dacă aceste concedieri au loc pe fondul unor reorganizări judiciare, a falimentului sau dizolvării angajatorului, Codul Muncii spune că disponibilizarea angajaților se poate face, de la sine înțeles, potrivit Avocatnet.ro.

Îngrijirea copilului bolnav

Codul Muncii stipulează că salariatul care se află în concediu pentru îngrijirea copilului nu poate fi demis din funcție. Măsura se aplică pentru îngrijirea copiilor până la 7 ani sau, în eventualitatea în care vorbim despre un copil cu un handicap, termenul se prelungește până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Discriminarea

Reglementările din Codul Muncii interzic angajatorilor să concedieze persoanele din interiorul organizației pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenență națională, rasă, culoare, etnie, religie, opțiune politică, origine socială, handicap, situație sau responsabilitate familială, apartenență ori activitate sindicală, notează Avocatnet.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe