Avertismentul Poliției Române privind un nou tip de înșelăciune online. Cetățenii, sfătuiți să fie în alertă

Anca Manolica 04.09.2022, 08:29

Avertisment de ultimă oră din partea Poliției Române. Un nou tip de înșelăciune circulă în mediul online, iar autoritățile îi informează pe cetățeni să fie foarte atenți la mail-urile pe care le primesc și din partea cui sunt. Iată care este cea mai nouă metodă de înșelăciuni și cum trebuie să te ferești de ea.

Poliția Română informează cetățenii că un nou tip de înșelăciune circulă în mediul online

Poliția Română avertizează toți cetățenii în legătură cu o campanie de înșelăciune care circulă zilele acestea pe internet. Autoritățile fac apel la toți posesorii de telefoane mobile să fie atenți la mesajele sau e-mail-urile pe care le primesc, dar mai ales de la cine le primesc, pentru a nu se trezi că sunt victima unei înșelăciuni.

Mai nou, hoții pretind că sunt ofițeri de care trimit înștiințări prin intermediul e-mail-urilor. Iată mesajul postat de Poliția Română pe pagina oficială de Facebook:

„Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE!

#PolițiaRomână nu trimite astfel de mail-uri!

Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime.

Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli… Traducerea a dat eroare.

Să auzim doar de bine!”, scrie în postare.

Noul tip de înșelăciune care circulă în mediul online
Noul tip de înșelăciune care circulă în mediul online

Cum ne ferim de aceste tentative de fraudă

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC vine cu informații utile pentru a ne feri de aceste strategii de fraudă. Așadar, la primirea unui mesaj pe telefon, e-mail sau pe rețele sociale de la o persoană/număr necunoscut, trebuie să:

  • Fii vigilent și să analizezi cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile!
  • Evită accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.
  • Nu furniza date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verifică mereu în browser-ul de internet că te afli pe site-ul legitim! Analizează cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.
  • Verifică de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului pe care îl primești. De multe ori atacatorii maschează numele real.
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...