Australian Open: Ce cotă are Simona Halep pentru câștigarea turneului. Ar putea avea un succes istoric

Andrei Cezar 10.01.2022, 10:59
Australian Open: Ce cotă are Simona Halep pentru câștigarea turneului. Ar putea avea un succes istoric

Simona Halep a început cum nu se putea mai bine anul și a câștigat primul turneu din acest sezon. Ea a învins-o clar în finala de la Melbourne Summer Set 1 pe rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA), scor 6-2, 6-3.

Deși inițial anunțase că va mai participa la încă un turneu înaintea primului Grand Slam al anului, Halep a revenit asupra deciziei și nu va mai evolua la Sydney. Următorul turneu va fi Australian Open, iar românca se bucura de un moral foarte bun.

Ce cotă are Simona Halep pentru câștigarea turneului Australian Open 2022

Jucătoarea văzută cu prima șansă la câștigarea mareului trofeu de la Australian Open este australianca Ashleigh Barty (1 WTA), care are o cotă de 4.50. Sportiva în vârstă de 25 de ani este urmată în clasament de Naomi Osaka, cu o cotă de 7.00, și Aryna Sabalenka, cu o cotă de 10.00.

Simona Halep are cota 12 la câștigarea primului turneu de Mare Șlem al sezonului, la egalitate cu spanioloaica Gabrine Muguruza (3 WTA).

Emma Răducanu are o cotă de 20.00 la câștigarea turneului, la egalitate cu Elena Rybakina, Maria Sakkari, Storm Sanders și Paula Badosa.

Ilie Năstase s-a declarat încântat de statrul bun în noul sezon al Simonei Halep. Primul lider ATP din istorie apreciază decizia sportivei din Constanța de a nu participa și la turneul de la Sydney ca fiind una foarte bună, motivând că în cazul în care ar fi jucat săptămâna viitoare, Halep s-ar fi putut confrunta cu o oboseală prea mare la Australian Open.

Este un start perfect pentru Simona Halep. Chiar dacă vorbim de un turneu mai mic, forma arătată, încrederea, sunt la un nivel mare şi acum contează ca toate acestea să se vadă la Australian Open.

Mă bucur că nu joacă la Sydney. De asta mă bucur cel mai mult. A jucat o săptămână aici, îi ajunge. Dacă s-ar fi dus şi acolo şi ar fi ajuns în fazele finale sau ar fi câştigat turneul, ar fi ajuns obosită la Australian Open. E foarte important”, a spus Ilie Năstase, citat de fanatik.ro.

Urcare în clasamentul WTA pentru Simona Halep

Fostul lider mondial din circuitul feminin are numai motive de bucurie în acest început de an. După ce a câștigat primul turneu din 2022, Simona Halep a urcat în clasamentul WTA nu mai puțin de cinci poziții. Astfel, potrvit ierarhiei publciate de WTA, Halep se situează acum pe locul 15.

Din top 100 cele mai bune jucătoare de tenis din lume mai fac parte alte patru sportive din țara noastră. Sorana Cîrstea este pe 38 (a urcat o poziție), Irina Begu pe 58 (+ 4 locuri), Jaqueline Cristian este pe 73 (- 2 locuri), iar Elena Gabriela Ruse se clasează pe cea mai bună poziție din carieră, respectiv 82 (a urcat 5 poziții).

Urmăriți Impact.ro și pe