Ilie Năstase intervine în scandalul Djokovic. A surprins pe toată lumea cu declarația sa

Andrei Cezar 06.01.2022, 17:42
Ilie Năstase intervine în scandalul Djokovic. A surprins pe toată lumea cu declarația sa

Reacție dură a lui Ilie Năstase în scandalul în care este implicat Novak Djokovic. Primul lider ATP din istorie se alătură vocilor din tenis care contestă derogarea pe care organizatorii turneului Australian Open i-au acordat-o actualului lider mondial de a juca fără a fi vaccinat.

Novak Djokovic se află în carantină, la Melbourne, după ce poliția de frontieră i-a respins accesul în țara de la antipozi. Sârbul a prezentat o adeverința medicală care atestă că vaccinul i-ar putea cauza efecte adverse grave, însă documentul nu a fost recunoscut de către autoritățile australiene.

Ilie Năstase, mesaj tranșant în privința scandalului în care este implicat Novak Djokovic: „Ce scutire, el nevaccinat joacă cu ăia vaccinați?”

Tenismenul român nu este de acord cu faptul că Djokovic s-a deplasat la Melbourne știind că este nevaccinat.

Organizatorii primului Grand Slam al sezonului au acordat derogare unui număr de patru persoane, din totalul de 26 care au solicitat să joace la Australian Open fiind nevaccinați. Printre cei care au primit acceptul de a participa la turneul de la antipozi se află și Novak Djokovic.

De ce s-a dus acolo…? Nu știu, habar n-am! Ce scutire, el nevaccinat joacă cu ăia vaccinați? Cum vine asta? Eu nu m-aș duce până acolo dacă nu știu sigur dacă joc. Nu-i dai voie. Dacă așa-i regula pentru toata lumea”, a spus Ilie Năstase pentru Pro TV.

Parlamentar australian: „Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic viza individuală care îi permite să participe la AO 2022”

Autoritățile din Australia nu par dispuse să schimbe decizia a de-i refuza accesul lui Djokovic la Melbourne. Aflat în carantină, „Nole” a făcut apel la decizia de a nu i se permite să intre în țară, iar Tribunalul Federal din Melbourne a programat o serie de audieri în acest caz pentru a decide dacă sârbul poate sau nu să evolueze la AO 2022.

Guvernul ne-a întrebat dacă vom valida cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia. Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic viza individuală care îi permite să participe în ediția 2022 a Grand Slam-ului Australian Open.

Am fost întotdeauna clari în două aspecte: aprobările de viză aparțin Guvernului, iar scutirile medicale, doctorilor,” a scris Jaala Pulford, membru al Parlamentului australian.

Novak Djokovic are în palmares 20 de titluri de Mare Șlem, dintre care nouă sunt câștigate la Antipozi. Ultimele trei succese de la Australian Open au fost consecutive. Dacă va fi deportat în Serbia, liderul ATP nu va avea șansa să-și apere trofeul câștigat în 2021 .

Urmăriți Impact.ro și pe