Aşa prăjeşti peşte fără să faci miros în casă. E cel mai tare truc

Andra Daoud 03.12.2021, 08:56
Aşa prăjeşti peşte fără să faci miros în casă. E cel mai tare truc

Pe cât de gustos și sănătos este peștele, pe atât de neplăcut este mirosul, atunci când îl prăjești. Din acest motiv, multe gospodine, mai ales dacă locuiesc la bloc și au bucătărie deschisă preferă să gătească peștele în alt mod sau să se ferească de el complet, pentru a evita mirosul. Acesta este destul de persistent și poate rămâne impregnat în casă pentru câteva zile, însă vestea bună este că poți să prăjești peștele fără să umpli casa de miros.

Cum prăjești peștele fără să faci miros în casă

Pentru a te bucura de savoarea peștelui prăjit, fără mirosul persistent din timpul și de după gătire, ai nevoie de câteva lucruri care se găsesc în orice bucătărie. Este vorba despre sare, făină, zahăr și hârtie de copt.

Spălați peștele și curățați-l, după care lăsați-l să se scurgă de apă pe hârtie de bucătărie. Între timp, amestecați o jumătate de cană de făină cu 2 lingurițe de sare și o jumătate de linguriță de zahăr. Tăvăliți peștele prin amestecul de făină cu sare și zahăr, după ce s-a scurs bine de apă. Peștele trebuie să fie acoperit complet uniform de făină, potrivit bucatarul.eu.

Aşa prăjeşti peşte fără să faci miros în casă. E cel mai tare truc
Aşa prăjeşti peşte fără să faci miros în casă. E cel mai tare truc

Pentru a-l prăji, puneți hârtie de copt într-o tigaie și adăugați ulei vegetal. Când acesta s-a încins, puneți peștele în tigaie. Următorul pas este cel mai important pentru a împiedica mirosul să se împrăștie în toată casa: acoperiți peștele cu un alt strat de hârtie de copt, astfel încât peștele să aibă și deasupra, și dedesubt hârtie și să fie ca într-un buzunar.

Faceți câteva găuri cu o scobitoare sau o furculiță în hârtia pergament și prăjiți peștele pe ambele părți, câte 5-6 minute. La final, scoateți peștele din hârtia de copt și, după ce s-a răcit, îl puteți savura alături de mujdei și mămăligă.

O rețetă delicioasă de pește la cuptor

Dacă nu vă place peștele prăjit, puteți opta pentru o rețetă delicioasă de pește la cuptor. Se face rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a obține o masă gustoasă pentru întreaga familie.

Ingrediente:

  • 2-3 pești proaspeți
  • 1 lămâie
  • 4-5 linguri ulei
  • 200 ml vin alb
  • 1-2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură pastă de tomate
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare:

Spălați peștele și crestați-l din loc în loc. Presărați sare și stropiți-l cu lămâie și lăsați-l așa timp de 15 minute. Între timp, preîncălziți cuptorul, tăiați ceapa și ustoruiul felii și așezați-le pe fundul unei tăvi. Adăugați peștele deasupra, presărați piperul boabe, puneți uleiul, vinul și sucul de roșii, foile de dafin și dați tava la cuptor, la foc mic, pentru 50-60 de minute.

Scoateți tava din când în când și puneți cu o lingură sos peste pește. La final, puteți adăuga verdeață și lămâie proaspătă deasupra. Se servește cu garnitură de cartofi natur sau simplu. Poftă bună!

În perioada aceasta, în care ne aflăm în plin post al Crăciunului, vă puteți bucura de beneficiile peștelui în zilele de dezlegare. Până la Crăciun, în fiecare zi de sâmbătă și duminică și în zilele de sărbătoare, credincioșii practicanți care țin post au voie să consume pește și produse derivate, precum icre.

Urmăriți Impact.ro și pe