Păstrăv la cuptor cu legume. Ce ingrediente trebuie să adaugi înainte de a pune peștele la cuptor. Secretul care îi dă savoare

Nicu Stan 06.08.2021, 09:25
Păstrăv la cuptor cu legume. Ce ingrediente trebuie să adaugi înainte de a pune peștele la cuptor. Secretul care îi dă savoare

Păstrăv la cuptor cu legume. Ce ingrediente trebuie să adaugi înainte de a pune peștele la cuptor. Secretul care îi dă savoare. Această rețetă delicioasă pare una complicată, întrucât necesită multe ingrediente, însă nu este deloc așa. Este cât se poate de simplă, astfel că poate fi făcută cu succes de către oricine. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Cea mai delicioasă rețetă pentru weekend. Păstrăv la cuptor cu legume

Rețetă de păstrăv la cuptor cu legume. Ce ingrediente trebuie să adaugi înainte de a pune peștele la cuptor.

Ca oricare altă rețetă aceasta are un secret, aspect împărtășit de Elena Cuisine.

Ingredientele necesare pentru prepararea pastravului cu legume la cuptor
Ingredientele necesare pentru prepararea pastravului cu legume la cuptor

Ingrediente necesare preparare păstrăv la cuptor cu legume

o bucată de pește-Păstrăv, 1,5-2 kilograme
1kg de cartofi tăiați în patru
o ceapă
jumătate de ardei gras roșu
jumătate de ardei gras verde
un ardei iute
sparanghel
roșii cherry
o lămâie
o căpățână de usturoi
patrunjel
rosmarin
ulei de măsline
sare
piper
boia de ardei dulce
curcuma

Mode de preparare păstrăv la cuptor cu legume. Care este secretul

Pentru început se amestecă toate condimentele, inclusiv uleiul de măsline și sucul de lămâie. Totul se omogenizează bine și se lasă de-o parte. Acesta este și secretul acestei rețete. Presărarea condimentelor pe rând nu va mai da același gust rețetei, ca atunci când acestea sunt amestecate.

Se crestează peștele pe o parte și pe cealaltă, crestături din 3-4 centimetri în 3-4 centimetri. După ce a fost crestat, peștele se va unge cu ajutorul unei pensule, pe peste tot, cu mixul de condimente preparat înainte, inclusiv la interior.

Tava de copt se unge cu ulei de măsline

Apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă puțin ulei de măsline, apoi se va așeza în tavă rozmarinul, feliile de lămâie, ca un fel de pat, peste care se va așeza peștele. Acestuia i se va adăuga și sare după gust, după care se va împrăștia pe el din nou mix de condimente.

Ce se pune în crestăturile făcute peștelui

În crestăturile făcute se vor introduce cățeii de usturoi și câte o felie de lămâie. De asemenea, în tavă, pe lângă pește, se vor așeza toate legumele. Acestea vor fi și ele unse cu marinada de condimente.

Tava se acoepră apoi cu o folie de aluminiu și se dă la cuptorul preâncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 40 de minute. După ce timpul a expirat, se scoate tava de la cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu și se aduagă celelalte legume, sparanghelul, ardeii grași, ardeiul iute și roșiile cherry.

Păstrăvul se servește cu mămăligă sau pâine

Se mai unge cu marinadă și se dă din nou la cuptor pentru 15 minute la 250 de grade Celsius. După cele 15 minute păstravul la cuptor cu legume este gata. Poate fi servit cu mămăligă sau pâine. Vă dorim Poftă Bună!!!

Urmăriți Impact.ro și pe