Pește la cuptor cu legume. Rețeta perfectă pentru Buna Vestire

Stan Filon, Radu Oprișan 25.03.2021, 15:16
Pește la cuptor cu legume. Rețeta perfectă pentru Buna Vestire

Creștin ortodocșii sărbătoresc pe data de 25 martie Buna Vestire, ocazie cu care cei care țin Postul Paștelui se bucura de o mică și bine meritată pauză. Aceștia pot mânca astăzi pește, așadar vă prezentăm o rețetă delicioasă de pește la cuptor cu legume. 

Rețetă simplă și gustoasă de Buna Vestire: pește la cuptor cu legume

Chiar dacă ați ținut sau nu post, românii obișnuiesc să mănănce de Buna Vestire pește, iar una dintre cele mai ușor de preparat rețete este pește la cuptor cu legume. Pe lângă faptul că este gata în aproape 50 de minute, această rețetă este una extrem de gustoasă și s-ar putea să vă treziți la ușă cu vreun vecin care a simțit și el miresmele care vor ieși din cuptorul dumneavoastră.

Ingrediente:

  • un kilogram de cartofi
  • o bucată de broccoli
  • două bucăți de porumb fiert
  • patru bucăți de morcovi
  • o bucată de praz
  • două lămâi
  • 150 de grame de roșii cherry
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper negru măcinat
  • ierburi aromatice
  • patru pești (lup de mare)
  • 200 ml de apă
Peste la cuptor cu legume
Peste la cuptor cu legume

Mod de preparare al peștelui la cuptor cu legume

Peștii se curăță bine de solzi, se eviscerează și se curăță bine de intestine. Peștii se spală apoi cu apă rece și se lasă la uscat pentru câteva minute, timp în cae pregătim legumele. În acest timp putem porni deja cuptorul, deoarece avem nevoie de el preîncălzit.

Tăiem legumele în felii nu foarte groase, dar nici subțiri, după care luăm tava de la cuptor și începem so tapetăm cu legume. Punem cartofii, broccoli, porumbul fiert, morcovii, prazul, lămâile și roșiile cherry. După ce le-am așezat uniform pe toată sprafața tîvii, le stropim puțin cu ulei de măsline, presărăm puțină sare, piper negru măcinat și ierburi aromatice.

Punem tava puțin deoparte și pregătim cei patru pești. Fiecare se stropește cu ulei de măsline pe ambele părți și în interior, apoi presărăm puțină sare, piper negru măcinat și în interior este musai să introducem două felii de lămâie.

Așezăm peștii peste legume, după care acoperim tava cu folie de aluminiu. Introducem tava la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade celsius pentru o perioadă de aproximativ 40 de minute. După ce s-a scurs acest timp, îndepărtăm ușor folia, luăm cei patru pești și îi așezăm pe un platou, dar treaba nu este încă gata.

Stropim legumele cu apă și le mai introducem la cuptor pentru 15 minute, dar nu înainte de a seta cuptorul la o temperatură de 220 de grade celsius. Legumele vor căpăta o culoare aurie și un miros irezistibil. Cu siguranță veți încerca un cartof aburind, dar este normal. Trebuie, totuși, să verificăm dacă sunt făcute legumele sau nu.

Pe un platou așezăm legumele și deasupra montăm peștele. Spun ”montăm”, pentru că vom avea impresia că suntem niște adevărați master chefi, mai ales când veți vedea privirile invitaților de la masă. Vă urăm poftă bună!