Asistentă surprinsă când dormea într-o cutie de carton, la Spitalul “Sf. Pantelimon“ din Capitală. FOTO greu de privit

Cătălina Burghelea 18.10.2021, 06:44
Asistentă surprinsă când dormea într-o cutie de carton, la Spitalul “Sf. Pantelimon“ din Capitală. FOTO greu de privit

Valul patru al pandemiei de coronavirus este departe de a se fi sfârșit. Spitalele din România nu mai fac față numărului mare de bolnavi infectați cu noul coronavirus. Pe zi ce trece, medicii sunt din ce în ce mai obosiți. Nu mai au viață personală, ci aleg să ațipească preț de câteva minute pe unde apucă. O imagine cu o asistentă în timp ce dormea face înconjurul țării. Ipostaza în care a fost surprinsă a impresionat România.

O asistentă de la Spitalul “Sf. Pantelimon“ din Capitală, surprinsă în timp ce dormea într-o cutie de carton

Este imaginea epuizării fizice, surprinsă într-un spital din România. O asistentă de la un mare spital din Capitală a ales să se odihnească preț de câteva momente într-o cutie de carton, între mult prea multele cazuri grave din UPU. Imaginea a devenit rapid virală, iar acum face înconjurul țării.

Un cadru medical de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“ din București a fost surprins dormind așezat într-o cutie, pentru că toate paturile din spital erau ocupate. Imaginea emoționantă a fost publicată pe pagina de Facebook RO Vaccinare. Asistenta este îmbrăcată în combinezon şi poartă mască sanitară, fiind înconjurată de alte cutii.

RO Vaccinare face apel la populație

Prin acest mesaj, Platforma națională de informare RO Vaccinare speră ca românii să se vaccineze, pentru că este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva Covid-19. RO Vaccinare a precizat că imaginea a fost surprinsă în Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din București.

„Epuizare… O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU. Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Și? Urgențele continuă să vină! Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri. Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, este mesajul postat pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 pe Facebook.

Câți români s-au infectat cu noul coronavirus

Până duminică, 17 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5.685 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

41.781 de persoane diagnosticate cu infecția SARS – CoV – 2 au decedat

Până duminică, 17 octombrie, 41.781 de persoane diagnosticate cu infecția SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 16.10.2021 (10:00) – 17.10.2021 (10:00), INSP a rapostat 299 decese (146 bărbați și 153 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România la data de 26 februarie 2020, iar de atunci cadrele medicale și autoritățile se luptă să țină pandemia sub control.