Aplicația care te va face să ștergi Whatsapp-ul. O să-ți poți ține conversațiile în secret

Ioana Bucur 15.12.2020, 15:34
Aplicația care te va face să ștergi Whatsapp-ul. O să-ți poți ține conversațiile în  secret

Pandemia a redefinit modul în care lucrăm și chiar comunicăm. A fost anul noilor aplicații video și de mesagerie, un coșmar pentru titanii din domeniu. Aceasta este aplicația care te va face să ștergi definitiv Whatsapp-ul. Este printre puținele ce permit utilizatorilor să își păstreze conversațiile secrete.

Aplicația care te va face să ștergi definitiv Whatsapp-ul

Whatsapp ar putea pierde mulți utilizatori, după anunțul celor de la Signal. Această aplicație oferă un mod sigur de a conversa prin apel video cu prieteni, colegi de serviciu sau chiar familie. Noua funcție a apărut odată cu cea mai recentă versiune a aplicațiilor sale, apelurile video fiind criptate end-to-end. În scurt timp, ar putea ajunge printre canalele de comunicare preferate ale utilizatorilor. În ultimele luni, problemele de securitate au dus la scăderea popularității unor aplicații cunoscute, precum Zoom, clienții criticând faptul că platforma nu folosea criptare end-to-end.

Pentru a putea folosi funcția revoluționară a celor de la Signal, utilizatorii trebuie să se asigure că folosesc cea mai recentă versiune a aplicației. Grupurile vechi vor fi actualizate în mod automat la noua interfață, ce adaugă un buton de apel video în partea de sus a chatului. După update, participanții la un apel de grup vor fi afișați într-o grilă de vizualizare. Utilizatorii vor putea să gliseze în sus pentru a comuta la o vizualizare ce va focaliza ecranul pe cel care vorbește în momentul respectiv, potrivit Playtech.

Singurul aspect negativ al aplicației care te poate face să renunți la Whatsapp este legat de numărul celor care pot participa la o întâlnire video. Funcția apel video de grup de la Signal nu funcționează pentru grupuri mari, fiind limitată, în acest moment, doar la cinci participanți. Dezvoltatorul aplicației spune că lucrează la extinderea numărului de persoane care pot participa la apeluri video, cu promisiunea de a face acest lucru „în curând”.

Funcții noi introduse de WhatsApp
Funcții noi introduse de WhatsApp

Schimbări importante la Whatsapp

Whatsapp va avea un update ce i-ar putea scăpa pe utilizatorii aplicației de momentele jenante în care trimit din greșeală mesajul altcuiva. Aplicația va permite alegerea unor imagini de fundal diferite petru fiecare chat, ajuntând astfel să se facă diferența mai ușor între sesiunile de chat. Așadar, WhatsApp extinde opțiunile de personalizare disponibile în aplicația pentru mobil, permițând utilizatorilor de Android și iOS să aleagă wallpapere diferite pentru chat-urile active, acestea rămânând asociate cu contactele individuale din agenda telefonică.

Recent, Facebook a adăugat mai multe facilități pentru îmbunătățirea experienței WhatsApp, cum ar fi funcția Disappearing Message pentru trimiterea de mesaje care dispar automat după ce sunt citite. Tot pe lista de noutăți intră și un set de filtre pentru organizarea spațiului de stocare.

Începutul anului 2020 a marcat un nou prag important pentru aplicație

La începutul anului 2020, în luna februarie, Whatsapp, companie deținută de Facebook, a depășit un prag important. În acel moment, reprezentanii companiei anunțau că, în întreaga lume, două miliarde de persoane foloseau aplicația de mesagerie.

„Suntem încântaţi să împărtăşim asta în prezent, WhatsApp numără peste două miliarde de utilizatori în lume (…) Ştim că, cu cât suntem mai conectaţi, cu atât mai mult trebuie să protejăm datele”, declarau reprezentanţii companiei deţinută de Facebook.