Un bărbat din Vaslui va face închisoare din cauza unui mesaj pe Whatsapp. Cui s-a apucat să-i scrie

Andreea Bisinicu 24.11.2020, 15:43
Un bărbat din Vaslui va face închisoare din cauza unui mesaj pe Whatsapp. Cui s-a apucat să-i scrie

Un bărbat din Vaslui va face închisoare din cauza unui mesaj pe Whatsapp. Cui s-a apucat să-i scrie și ce conținea mesajul cu pricina.

Un bărbat din Vaslui va face închisoare din cauza unui mesaj pe Whatsapp

Da, ai citit bine. Nu e nicio minciună. Pare desprins dintr-un serial de comedie, însă este cât se poate de adevărat. Se întâmplă în România anului 2020. Un bărbat din județul Vaslui va petrece o bună perioadă în spatele gratiilor din cauza unui mesaj pe care l-a trimis pe Whatsapp. Potrivit celor de la ziaruldeiasi.ro, moldoveanul a fost reținut și arestat, ulterior, sub un mandat european emis de judecătorii din Carlet, provincia Valencia, Spania.

Gheorghe Iacob este un român în vârstă de 45 de ani care, în trecut, a fost stabilit în Spania. Bărbatul nu locuia singur, ci alături de partenera sa de viaţă. După un timp, lucrurile dintre cei doi soți nu au mai funcționat cum trebuie și au decis să se despartă. Se pare că moldoveanul a fost cercetat pentru violenţă în familie. Mai mult de atât, Gheorghe Iacob avea un ordin de protecţie emis pe numele său, încă din luna iunie 2020 care îi interzicea, printre altele, să ia legătura cu soția sa, indiferent de mijloc.

De ce risca un moldovean un an de inchisoare in Spania pentru ca a trimis mesaje pe Whatsapp
De ce risca un moldovean un an de inchisoare in Spania pentru ca a trimis mesaje pe Whatsapp

Cum i-a venit de hac un mesaj pe Whatsapp

Românul nu a respectat restricțiile și a intrat în contact cu partenera sa, trimițându-i mesaje pe aplicația Whatsapp. La scurt timp după ce şi-a contactat soţia din România, Gheorghe Iacob a mers la cea mai apropiată secție de poliţie şi s-a plâns de încălcarea ordinului de protecţie. Potrivit legii ibericilor, această faptă este sancţionată cu un an de închisoare în Spania. Bărbatul a fost de acord, într-un final, să fie trimis în țara lui Cervantes pentru a fi judecat. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă să petreacă 365 de zile în spatele gratiilor, într-o închisoare spaniolă.

„La datele de 17.06.2020 şi 18.06.2020, numitul Iacob Gheorghe a încălcat interdicţia de comunicare ce i-a fost impusă, respectiv a contactat victima pe WhatsApp (i-a transmis mesaje)”, este specificat în mandatul de arestare, potrivit ziaruldeiasi.ro

Chiar dacă, momentan, nu se știe cu exactitate care a fost conținutul mesajului pe care Gheorghe Iacob l-a trimis soției sale, un lucru este cert: femeia s-a dus și a făcut plângere la poliția din Spania. Aceasta le-a spus oamenilor legii că partenerul ei nu a respectat ordinul de restricție și încearcă, cu orice preț, să ia contact cu ea, chiar și prin intermediul internetului. Astfel, bărbatului i s-a revocat măsura cercetării în libertate și a fost dat în urmărire internațională.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI