Whatsapp sfidează China. Decizia luată de producătorii aplicației

Diana Dumitrache 07.07.2020, 09:59
Whatsapp sfidează China. Decizia luată de producătorii aplicației

Noi informaţii apar despre una dintre cele mai îndrăgite aplicaţii de către utilizatorii de telefoane mobile. Este vorba despre Whatsapp. Anunţul de ultimă oră făcut de producători!

Decizii importante luate de mai marii aplicaţiilor Whatsapp şi Facebook

Facebook şi WhatsApp nu vor mai furniza autorităților din Hong Kong date despre utilizatorii lor din fosta colonie britanică. Asta din dorinţa de a contribui la respectarea libertăţii de expresie, informează Agerpres.

„Vom suspenda examinarea cererilor guvernului privind datele utilizatorilor din Hong Kong, în aşteptarea unei evaluări mai profunde a legii privind securitatea naţională. Această evaluare va permite o examinare riguroasă şi consultări cu experţi internaţionali în drepturile omului, a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

„Considerăm că libertatea de expresie este un drept fundamental al omului. De aceea, susţinem dreptul persoanelor de a se exprima fără a se teme pentru securitatea lor şi fără frica de alte repercusiuni”, a mai explicat sursa citată.

Legea care urmăreşte reprimarea terorismului şi răzvrătirii

Reţeaua de socializare explică faptul că există o procedură mondială pentru a răspunde cererilor guvernelor. Examinarea fiecărei cereri ţine cont atât de politica internă a Facebook şi de legile locale, cât şi de normele internaţionale privind drepturile omului.

whatsapp, facebook, sfidare china
Whatsapp sfidează China. Decizia luată de producătorii aplicației

Regimul comunist de la Beijing a impus Hong Kong-ului o lege care urmăreşte reprimarea subversiunii, secesiunii, terorismului şi răzvrătirii în colaborare cu forţele străine. Totul ca răspuns la mişcarea de contestare lansată anul trecut împotriva puterii centrale în fosta colonie britanică.

Legea este extrem de controversată deoarece încalcă, potrivit detractorilor săi, principiul ‘O ţară, două sisteme’ menit a garanta fostei colonii britanice libertăţi interzise în restul Chinei.

La rândul său, WhatsApp subliniază că „oamenii au dreptul la conversaţii private online”.

Serviciul de mesagerie reaminteşte că sistemul său de criptare protejează zilnic mesajele a două miliarde de persoane din întreaga lume.

Confidenţialitatea nu a fost niciodată atât de importantă ca acum, iar noi vom rămâne hotărâţi să le furnizăm servicii de mesagerie private şi securizate utilizatorilor noştri din Hong Kong, a adăugat un purtător de cuvânt.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...