Anunțul zilei pentru românii care au număr de telefon de la Vodafone. Vor fi afectați de schimbare

Beatrice Dumitru 30.11.2022, 13:13
Anunțul zilei pentru românii care au număr de telefon de la Vodafone. Vor fi afectați de schimbare

Vodafone România, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații de pe piața locală, a anunțat o schimbare care îi va afecta pe abonați și care va intra în vigoarea pe data de 1 ianuarie 2023. Iată despre ce este vorba și care a fost reacția companiei după schimbarea anunțată.

Ce i-a anunțat compania Vodafone pe clienții săi

Scumpirile în lanț la energie și combistibili nu au rămas fără urmări și după alimente, a căror prețuri au explodat, și serviciile s-au scumpit. În acest context, compania Vodafone a anunțat că majorează tarifele pentru clienții săi. Iată ce prețuri vor plăti abonații începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Scumpirea va fi de 1,2 euro, TVA inclus, după cum arată notificarea trimisă unora dintre abonați. Astfel, Vodafone România justifică majorarea tarifelor prin dorința de a oferi „servicii de cea mai buna calitate pe care sa te poți baza” și „ca o consecință a majorării costurilor legate de furnizarea serviciilor mobile, cum ar fi costurile legate de chirii, întreținere, mentenanță, combustibil etc”.

Anunțul zilei pentru românii care au număr de telefon de la Vodafone. Vor afectați de schimbare
Vodafone majorează tarifele pentru abonamente.

Acesata este cea de a doua scumpire pe care operatorul o anunță în ultima perioadă, după cea din luna septembrie, când abonamentul lunar a fost majorat cu un euro. Potrivit reprezentanților Vodafone, abonaților cărora li s-au majorat tarifele în luna septembrie vor fi acum scutiți de noua creștere.â

Explicația Vodafone pentru scumpirea abonamentelor

Vodafone a avut și prima reacție după anunțul de majorare a prețurilor și a precizat că scumpirea este determinată de creșterea generalizată a prețurilor.

Creșterea generalizată a prețurilor a determinat necesitatea ajustării costurilor și în cazul serviciilor de telecomunicații. Astfel, pentru a putea asigura același nivel de calitate a serviciilor noastre, ca urmare a creșterii costurilor asociate furnizării lor (cum ar fi cele la carburanți, chirii, materii prime etc), am ajustat cu 1,2 euro prețurile abonamentelor de servicii mobile. Notificarea de ajustare a prețurilor abonamentelor transmisă astăzi a vizat o bază de clienți diferită față de cea notificată în septembrie. Astfel, nu este vorba de o nouă ajustare de cost, ci de aceeași ajustare aplicată și în septembrie, dar comunicată unei baze de clienți diferite”, a precizat Vodafone pentru Economica.net.

Este foarte posibil ca și ceilalți operatori de pe piață, să opereze scumpiri similare în următoarea perioadă. De altfel, Orange a scumpit cu un euro unele abonamentele în această vară, în timp ce iar Telekom România a majorat prețul abonamentelor cu până la patru euro începând din luna octombriepentru clienții persoane juridice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...