Anunț important pentru suporteri! Când s-ar putea relua Liga 1. Mesaj clar de la președintele FRF

Marian Cărăvan 10.04.2020, 17:27
Anunț important pentru suporteri! Când s-ar putea relua Liga 1. Mesaj clar de la președintele FRF

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a făcut un anunț important pentru suporteri. Acesta a comunicat când s-ar putea relua Liga 1, întreruptă pe 12 martie.

Anunț important pentru suporteri! Cînd s-ar putea relua Liga 1. Mesaj clar de la președintele FRF

FRF a anunțat, vineri, prin vocea lui Răzvan Burleanu, când și-ar dori să se reia campionatul.

„Fotbalul trebuie să-și desemneze câștigătorul pe teren. Nu vom susține înghețarea competițiilor. Primul obiectiv este sănătatea. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară. Cel de-al treilea obiectiv este ca orice decizie pe care suntem forțați să o luăm să producă cea mai mică nedreptate.

În momentul de față lucrăm pe mai multe scenarii de reluare graduală a competiției. 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie. Totte competițiile se vor amâna până la începutul stării de urgență. Dacă vom începe pe 27 mai, vom putea comunica echipele participante în cupele europene, la UEFA, pe 28 iunie.

Dacă vom putea să începe pe 13 iunie, vom putea să comunicăm echipele pe 15 iulie. În momentul de față, termenul limită pe care-l avem comunicat dinspre UEFA este 30 iunie, vom vedea ce se va modifica”, a anunțat Burleanu la Pro X.

Răzvan Burleanu a anunțat când se va putea relua Liga 1 Sursa foto: ProSport
Răzvan Burleanu a anunțat când se va putea relua Liga 1 Sursa foto: ProSport

Răzvan Burlesanu: „Reluarea fotbalului va avea un impact major asupra societății”

FRF a evitat scenariul disputării partidelor fără spectatori, considerând că deplasarea echipelor, staff-urilor tehnice și administrative, precum și implicarea celor responsabili în buna desfășurare a evenimentelor ar fi constituit un risc major. La momentul când Federația Română de Fotbal a decis întreruperea competițiilor, doar două țări luaseră o hotărâre similară: Spania și Italia.

„Ținând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră și de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al Statului și să contribuim la repornirea economiei. Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de euro, prin contribuție directă la economia națională (183 milioane euro), economii în sistemul de sănătate (503.2 milioane euro) și beneficii sociale (53.8 milioane euro)”, precizează Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Implicit, vom aduce, ca și până acum, o contribuție semnificativă la parcursul întregii societăți, pentru că fotbalul înseamnă valoare adăugată și prin prisma valorilor sociale și comunitare. Prin reluarea competițiilor putem să contribuim la ieșirea din anxietatea socială. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom permite spectatorilor să fie prezenți pe stadioane”, se mai arată în comunicatul FRF.

Pe 12 martie, cu 4 zile înainte de instituirea stării de urgență în România, Federația Română de Fotbal a decis să întrerupă toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România. Această decizie a fost luată în contextul creșterii pericolului epidemiologic și luând în considerare deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Urmăriți Impact.ro și pe