Anunț de ultimă oră în cazul Caracal. Ce decizie au luat anchetatorii în legătură cu Gheorghe Dincă

Alexandru Ioanid 07.10.2019, 15:56
Anunț de ultimă oră în cazul Caracal. Ce decizie au luat anchetatorii în legătură cu Gheorghe Dincă

Continuă ancheta procurorilor DIICOT în cazul Caracal. Principalul suspect este Gheorghe Dincă, bărbatul în vârstă de 66 de ani care a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente.

Procurorii DIICOT continuă ancheta în cazul Caracal, declanșată după dispariția celor două adolescente: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Principalul suspect în acest caz, Gheorghe Dincă, se află în arestul Poliției de la începutu lunii iulie.

Polițiștii au descins la locuința lui a doua zi de după cele trei apeluri pe care Alexandra le-a efectuat către 112 pentru a cere ajutorul.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente. Dar dovezile adunate din teren nu probează, deocamdată, cele spuse.

Ce au decis procurorii DIICOT în cazul lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a fost mutat, recent, din Arestul Poliției la spitalul penitenciar Jilava. Acolo, el va fi supus, marți, unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care le-a ucis pe cele două adolescente.

De asemenea, anchetatorii DIICOT vor să afle și mai multe detalii despre profilul său psihologic de la specialiștii din domeniu.

Odată efectuată expertiza psihiatrică, Gheorghe Dincă va fi dus, cel mai probabil, înapoi în arestul Poliției. Posibil ca procurorii să fi decis să ceară expertiză psihatrică pentru ca trimiterea lui Dincă în judecată să țină cont de toate aspectele.

Practic, încadrarea se poate schimba dacă se dovedește că bărbatul a avut discernământ. Mergând pe această linie, se poate dovedi ulterior că a fost și premeditare, iar încadrarea faptei va fi mai mare. Cu alte cuvinte, procurorii vor să se asigure că Dincă primește pedeapsa maximă, dacă ajunge după gratii definitiv.

Pe numele lui Gheorghe Dincă a fost prelungit mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile, până pe 24 octombrie. Bărbatul susține că ucis-o pe Alexandra Măceșanu și apoi i-a incinerat trupul.

În cazul Luizei Melencu, el susține că a omorât-o și apoi i-a aruncat rămășițele în pădure, lângă Caracal.

Urmăriți Impact.ro și pe