Antricotul creat prin bioprintare 3D, special pentru vegetarieni. Cum arată şi ce gust are carnea artificială

Cristian Cojocaru 24.02.2021, 09:12
Antricotul creat prin bioprintare 3D, special pentru vegetarieni. Cum arată şi ce gust are carnea artificială

Oamenii de știință din cadrul Technion și Aleph Farms au reușit să creeze un nou produs pentru vegetarieni. Aceștia au creat prin bioprintare 3D antricotul care același gust și aspect precum o friptură normală.

Antricotul care a fost creat prin bioprintare 3D

Potrivit cercetătorilor, antricotul are atât țesut muscular cât și țesut adipos. Pe lângă acestea, carnea artificială prezintă și un sistem care imită perfect vasele de sânge din țesut. Pe baza noii tehnologii, vegetarienii vor putea consuma pe viitor carne fără nici un fel de problemă, aceasta neavând proveniență animală.

Israelienii de la Insitutul Tehnologic au lucrat cot la cot cu compania Aleph Farms în scopul de a găsi o soluție viabilă pentru a înlocui carnea de origine animală. Astfel, aceștia au creat carnea cu ajutorul tehnologiei de bioprintare 3D, rezultatul fiind unul peste orice așteptare, atât pentru cercetători cât și pentru vegetarienii care visau la o astfel de opțiune care să le respecte principiile.

„Am găsit un mod de a izola celulele responsabile pentru creşterea ţesutului muscular şi să reproducem în afara condiţiilor optime din corpul animalului pentru ca aceste celulele să crească şi să formeze muşchiul. Cu alte cuvinte, carnea. Totul în condiţii controlate”, a declarat Didier Toubia, CEO Aleph Farms.

Carnea este bioprintata 3D și nu duce lipsă de țesut muscular și adipos
Carnea este bioprintata 3D și nu duce lipsă de țesut muscular și adipos

A apărut primul restaurant cu carne artificială

Datorită faptului că această carne artificială prezintă țesut muscular și adipos, senzația pe care o dă atunci când este consumată este extrem de similară cu atunci când se consumă carne naturală. Astfel, gustul și mirosul sunt exact la fel ca în cazul unei fripturi gătite cu îndemânare. Cercetătorii vin și cu o explicație pentru care ar trebui să consumăm acest nou tip de carne.

Potrivit acestora, consumul de apă pentru crearea unui kilogram de carne dar și spațiul ocupat sunt mult prea mari. Aceștia estimează că în viitorul apropiat, consumul de carne se va dubla astfel că spațiul va deveni insuficient.

„Industria cărnii este ineficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne. 30% din pământul de pe Terra este folosit de către industria cărnii, 70% este teren arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla ceea ce înseamnă că nu vom avea suficient pământ pentru atât de mult carne”, a spus Tom Ben-Arye, cercetător Technion.

În momentul de față există și primul restaurant care servește acest tip de carne. Localul reprezintă un experiment și se află în Singapore. Miliardarul Bill Gates recomandă locuitorilor statelor dezvoltate să înceapă să consume doar carne artificială.

Urmăriți Impact.ro și pe