Cercetătorii au explicat cum au avut loc miracolele din Vechiul Testament

Stan Filon 01.12.2020, 16:30
Cercetătorii au explicat cum au avut loc miracolele din Vechiul Testament

Miracolele din Vechiul Testament. Biblia este plină de miracole înfăptuite de Isus sau de oameni ai lui Dumnezeu, cum ar fi Moise sau Noe. Cercetătorii din zilele noastre caută însă explicații științifice ale evenimentelor redate în Vechiul Testament. Unii chiar au reușit să vină cu explicații logice.

Cum explică știința miracolele din Vechiul Testament

Unul dintre fizicienii care au încercat să explice facerea lumii în șase zile este Gerald Schroeder, care s-a bazat pe relativitatea temporală a lui Einstein. Acesta spune că universul a fost făcut în șase zile, dar spune că pe atunci altfel se scurgea timpul. A ajuns la concluzia că o zi din Biblie reprezintă mult mai mult. ”Când Biblia descrie zi-cu-zi dezvoltarea Universului nostru în șase zile, se referă într-adevăr la șase zile a câte 24 de ore, însă ansamblul la care se referă acele zile, cuprinde întreg Universul”, mai susţine acesta.

Schroeder argumentează că această schimbare modifică dimensiunea celor 6 zile. Şase dintre aceste zile cu 24 de ore, înmulţite cu un trilion de ore, duc la aproape 14 miliarde de ani.

Miracolele din Vechiul Testament, explicate de stiinta
Miracolele din Vechiul Testament, explicate de stiinta

Începuturile de la Adam şi Eva

În cartea sa ”River Out of Eden”, ateul Richard Dawkins şi-a propus să îşi ducă cititorii înapoi la primul strămoş, o femeie de culoare care a trăit în Africa, acum un sfert de milion de ani. Scriitorul a folosit un model matematic complicat, cu ajutorul căruia a cercetat ADN-ul uman, concluzionând:

”Trebuie să fi existat o femeie care să creeze acest noroi. Singura problemă este dacă această femeie a apărut atunci, la crearea lumii, sau acum”. Aşadar, până şi cei care nu cred în religie, cred că o Ea a existat. Însă câteva studii au arătat că Adam a existat cu aproximativ 9.000 de ani înainte de perioada calculată de oamenii de ştiinţă.

Cum a reuşit Moise să despartă apele Mării Roşii?

O altă minune din Biblie este despărțirea apelor de către Moise, pentru ca poporul evreu să poată scăpa din Egipt. În 2010, Carl Drew, un cercetător de la Centrul Naţional de Cercetare al Atmosferei (NCAR), a transformat povestea Exodului într-un model generat pe calculator.

A transformat vântul puternic venit din Vest într-unul care bătea cu 63 de mile pe oră şi l-a aplicat unui punct din Delta Nilului. Concluzia la care a ajuns este că, într-adevăr, un astfel de vânt ar fi putut împărţi Mare Roşie în două.

Potopul lui Noe

În Geneză, Dumnezeu, sătul de corupţia oamenilor, a decis să inunde Pământul, instruindu-l pe Noe să construiască o arcă cu ajutorul căreia să se salveze pe el şi familia lui, şi câte o pereche din fiecare specie de animal care trăia pe Pământ. Cercetătorii sugerează că, în timpul unei perioade de încălzire globală din ciclurile Pământului, topirea gheţarilor din Marea Mediterană ar fi putut produce o astfel de inundaţie. Acest val de apă a inundat toată bucata de uscat de la Bosfor, Turcia, până la Marea Neagră, trasformând totul într-o mare de apă sărată.

În 1990, pe baza unor picturi, desene şi dovezi arheologice, geologii William Ryan şi Walter Pitman, de la Universitatea din Columbia, au susţinut că în fiecare zi au curs aproximativ 10 km cubi de apă şi că tot acest proces a durat 300 de zile. Mai mult de 96.000 km2 de pământ au fost inundate, forţând migrarea animalelor de-a lungul Europei. Cercetătorii, ale căror presupuneri au fost întărite cu ajutorul datării cu carbon si a imaginilor obţinute cu sonare, susţin că povestea Arcii lui Noe îşi are originile în acest cataclism natural.

Tufele în flăcări și pasiunea vinovată a lui Moise

Acesta este un moment crucial în istoria trecutului nostru, momentul în care Dumnezeu îi vorbeşte lui Moise dintr-un tufiş în flăcări şi îi spune : ”Am venit să scot poporul israelit din mâinile egiptenilor”.

Oamenii de ştiinţă cred că acel tufiş creştea deasupra unui fel de gură de aerisire naturală, sau că ar fi putut lua foc din cauza activităţii vulcanilor din apropiere. Fizicianul norvegian Dag Kristian Dysthe a studiat combustia materialelor organice, în Mali, Vestul Africii, şi a ajuns la concluzia că astfel de evenimente se întâmplă în lumea reală. Cât despre vocea lui Dumnezeu, profesorul Benny Shannon presupune ca Moise lua un halucinogen local, produs din frunze de ayahuasca, plantă care se găsea în Negev sau în Deşertul Sinai. Așadar, cercetătorul spune că Moise era mai mereu sub influența drogurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe