ANM, anunț de ultimă oră! Cod galben de viscol și ninsori. Care vor fi zonele afectate

Raluca Juncu 11.12.2019, 17:17
ANM, anunț de ultimă oră! Cod galben de viscol și ninsori. Care vor fi zonele afectate

Se vor produce noi schimbări ale vremii, avertizează meteorologii. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de cod galben, iar de această dată se va semnala viscol în zonele montane înalte de pe teritoriul României. De când intră în vigoare avertizarea transmisă de ANM?

Cod galben de viscol și zăpadă

În intervalul 12 decembrie (ora 02:00)- 14 decembrie (ora 10:00), specialiștii ANM emit un cod galben de viscol, asociat cu un strat consistent de zăpadă.
Zonele care intră sub incidența codului galben de viscol și ninsori sunt cele din Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, unde va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-80 km/h. În Cest sens, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, potrivit portalului meteoromania.ro.


În nordul Olteniei și al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menționat se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și, izolat, 30 l/mp.

„La altitudine, peste 1.700 de metri, va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-80 de kilometri la oară. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul depus va fi de 20 de centimetri”, transmite Cosmin Costea, specialist în cadrul ANM, potrivit libertatea.ro.

„În restul țării, mâine vremea va fi închisă, va ploua în sud și sud-vest. Se pot acumula cantități de apă de 20-25 litri. Bucureștenii vor avea parte de o vreme mohorâtă. Vor fi cam cinci grade Celsius. Vineri așteptăm o situație similară. Temperaturile sunt comparabile cu cele de joi, între 4 și 12 grade. la București la fel, înnorări și o să plouă trecător”, a mai explicat Cosmin Costea, potrivit aceleiași surse.

Meteorologii spun că ziua de joi va fi una ploioasă în majoritatea regiunilor. Temperaturile sunt în ușoară scădere, dar rămân, totuși peste normalul acestei perioade. Mâine va ploua în aproape toată țara, excepție fac sudul Transilvaniei și nordul Moldovei, unde precipitațiile se vor semnala doar local. Specialiștii ANM anunță cantități de apă de 10-15 mm, iar în Oltenia izolat până la 20-30 mm, notează a1.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe