ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru luna decembrie. Ce schimbări apar de Sărbători. Vremea în țară

Raluca Juncu 09.12.2019, 14:07
ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru luna decembrie. Ce schimbări apar de Sărbători. Vremea în țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare meteo pentru această perioadă. Ce vreme îi așteaptă pe români de Sărbători?
Meteorologii au emis informații despre starea vremii, în perioada Crăciunului și a Anului Nou. Temperaturile pentru luna decembrie sunt neașteptat de ridicate, pentru perioada din calendar, transmis specialiștii ANM.

La ce vreme să ne așteptăm de Sărbători

Potrivit meteorologilor, cele mai mari valori, de peste 2ºC, sunt specifice litoralului și Depresiunii Oraviţa. Valorile medii, adică cele cuprinse între 0 și 2ºC sunt caracateristice în Dobrogea, Câmpia Bărăgan, Lunca Dunării şi dealurile și câmpiile din vestul țării. Valori negative, cuprinse în intervalul -2 … 0ºC, se regăsesc în Moldova, centrul Podișului Transilvaniei, Maramureș, Dealurile Subcarpatice.

iarna nu își va intra în totalitate în drepturi. Temperaturile vor fi mai mari, iar precipitațiile vor atinge pragul minim.
iarna nu își va intra în totalitate în drepturi. Temperaturile vor fi mai mari, iar precipitațiile vor atinge pragul minim.

Săptămâna 09.12.2019 – 16.12.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în nord-vestul teritoriului și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest catitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 16.12.2019 – 23.12.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale ale periodei.

Săptămâna 23.12.2019 – 30.12.2019

În săptămâna în care sărbătorim Crăciunul, temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României, potrivit meteorologilor. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În ultima săptămână din an, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. În ceea ce privește cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, mai transmit meteorologii.

Urmăriți Impact.ro și pe