ANM a emis cod galben. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Zonele afectate

Redacția IMPACT 22.01.2020, 11:36
ANM a emis cod galben. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt puternic pentru mai multe regiuni din țară. De când intră în vigoare avertizarea emisă de meteorologi?

Atenționare ANM: Cod galben de vânt și rafale

ANM a emis miercuri un cod galben de vânt puternic și rafale pentru mai multe județe din România. Avertizarea întră în vigoare de astăzi, 22 ianuarie începând cu ora 16:00 și este valabilă până joi, 23 ianuarie, la ora 20:00.
În Carpații Meridionali și local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h. În Moldova, vântul se va intensifica treptat, local și temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie 2020), 70…80 km/h, arată datele publicate pe site-ul meteoromania.ro. La munte, vântul puternic va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada.
Intensificări ale vântului se vor semnala și în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei și în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h.

Ce județe intră sub incidența codului galben

Județele vizate de avertizarea emisă de ANM sunt cele din Moldova: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, dar și cele din zona de sud și sud-est: Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța. Totodată, județele Mehedinți și Dolj se află sub aceeși incidență de cod valben de vânt.

Cod galben de vânt puternic și rafale. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cod galben de vânt puternic și rafale. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bucureștenii pot sta liniștiți întrucât avertizarea meteo transmisă de ANM nu include municpiul București și nici județul Ilfov.
În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizările emise și va transmite noi date cu privire la starea vremii.
Iar în ceea ce privește valorile termice de miercuri, acestea se vor situa peste cele specifice acestei perioadei. Mai exact, temperaturile maxime vor porni de la 2 grade Celsius și vor urca până la 12 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între -6 și 2 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe