Prognoza meteo, miercuri, 22 ianuarie 2020. Vreme neobișnuită pentru această perioadă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Prognoza meteo, miercuri, 22 ianuarie 2020. Vreme neobișnuită pentru această perioadă

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), au emis prognoza meteo pentru miercuri, 22 ianuarie. Potrivit acestora valorile termice se vor situa peste cele specifice lunii ianuarie. Cu alte cuvinte vom avea parte de temperaturi de primăvară la mijlocul iernii.Ce temperaturi se vor înregistra în țară?

Prognoza meteo, miercuri, 22 ianuarie 2020

Meteorologii anunță că miercuri vom avea parte de o zi cu cer senin, cu mult soare, și cu temperaturi în creștere. De asemenea, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Mai exact, temperaturile maxime vor porni de la 2 grade Celsius și vor urca până la 12 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între -6 și 2 grade Celsius.

meteo, 22 ianuarie

Prognoza meteo pentru miercuri, 22 ianuarie

Cerul va fi senin în prima parte a zilei, însă după orele prânzului în centrul și în nordul țării își vor face apariția norii însoțiți de precipitații. În Maramureș, în Moldova și în Carpații Orientalu și Meridionali, precipitațiile vor lua forma unor ninsori slabe. Drept urmare, izolat se vor semnala și condiții de polei și ghețuș.

Vântul va sufla slab și moderat și avea unele intensificări în zonele montane, acolo unde va sufla cu rafale de peste 90 km/h, ce vor viscoli ninsoarea şi vor spulbera zăpada. De asemenea, vântul își va face simțită prezența și la cote mai reduse, în Moldova şi Oltenia, în timp ce în celelalte regiuni va sufla slab şi moderat. Ceața se va instala, spre dimineață în zonele joase de relief, pe arii restrânse. Presiunea atmosferică va fi în scădere în toată țara, iar noaptea va începe să crească treptat, potrivit ANM.

Vremea la munte, în perioada 22 ianuarie – 3 februarie

La munte, perioada cu cele mai ridicate temperaturi va fi între 25 şi 30 ianuarie, când media maximelor se va situa între 3 şi 5 grade, iar a minimelor între -5 şi -2 grade. În restul intervalului vor fi maxime a căror medie regională va avea valori între -6 şi un grad, iar media minimelor va fi între -12 şi -6 grade. Trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, pe suprafeţe mici în prima săptămână şi local în următoarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI