Angajaţii STB protestează în fata sediului companiei de transport. Care sunt nemulţumirile acestora

Stan Filon 19.01.2022, 14:04

Protest de amploare în fața Societății de Transport București, unde sute de angajați și-au strigat nemulțumirile față de conducerea STB. Este a treia zi de proteste ale angajaților STB, care solicită majorarea salariilor, dar și siguranța unui loc de muncă. Sindicaliștii au povestit ce s-a întâmplat la ultima întâlnire pe care au avut-o cu primarul general, Nicușor Dan.

Angajaţii STB protestează în fata sediului companiei de transport

Sute de angajați a STB protestează miercuri în fața sediului Societății din bulevardul Dinicu Golescu. Aceștia își strigă nemulțumirile de trei zile și speră ca astfel să obțină renegocierea contractului colectiv de muncă.

„Nemulțumirile sunt mari și din ce în ce mai mulți angajați își arată susținerea pentru a obligă conducerea societății să negocieze contractul de muncă. Ne-am asumat acțiunile necesare obligării părților de a negocia Contractul Colectiv de Muncă și vom apela la toate pârghiile necesare înfăptuirii acestui lucru.

Angajatii STB protesteaza in fata sediului companiei de transport
Angajatii STB protesteaza in fata sediului companiei de transport. Sursa foto: George Calin – Inquam Photos

Vor un salariu decent și un loc de muncă sigur

Drept urmare, în urmă întâlnirii cu domnul Primar General – Nicușor Dan cât și cu membrii Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, am stabilit, că ultima formă de solicitare amiabilă, organizarea unor proteste pașnice în zilele de 17; 18; 19.01.2022, între orele 11:00 – 13:00. Toți colegii dornici de a transmite un mesaj Directorului General Interimar – Criț Adrian sunt așteptați în acest interval orar la sediul Direcției Generale din Bd. Dinicu Golescu, nr. 1. Acolo vom prezenta și cuprinsul întâlnirii cu Domnul Primar General”, au transmis reprezentanții Sindicatului Liber din STB.

Sindicaliștii spun că sunt dispuși să își ofere serviciile eficient și productiv în schimbul unui loc de muncă care să ofere siguranță financiară necesară traiului familial. Aceștia le atrag atenția celor din conducere că ei nu încasează indemnizația de consilier general, nu încasează bani de la federație sau pentru funcția de președinte de sindicat, dar își doresc doar un salariu decent și un loc de muncă sigur. Preotestul angajaților STB nu a afectat cu nimic programul transportului în comun din București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...