Ana Bogdan a fost învinsă de Caroline Garcia în finala turneului WTA de la Varșovia. Update

Ioana Bucur 31.07.2022, 18:52
Ana Bogdan a fost învinsă de Caroline Garcia în finala turneului WTA de la Varșovia. Update

Duminică, 31 iulie 2022, Ana Bogdan joacă prima finală WTA din carieră. În ultima partidă a turneului de la Varșovia, românca o întâlneşte pe Caroline Garcia. Meciul a început la ora 16:15. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată pe teren, în 2017, la Wimbledon, franțuzoiaca reușind atunci să se impună cu 6-4, 6-3 în fața jucătoarei de la noi din țară.

Ana Bogdan joacă prima sa finală WTA

Update duminică, 31 iulie 2022, ora 18:00. Aflată la prima finală din carieră, Ana Bogdan a fost învinsă în două seturi de Caroline Garcia, scor 6-4, 6-1, a cincea favorită a turneului de categorie „WTA 250” de la Varșovia. Finala a durat o oră și 21 de minute.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ultima zi a lunii iulie aduce emoții uriașe și o premieră în carieră pentru sportiva din România. După un parcurs spectaculos la turneul de la Varșovia, Ana Bogdan joacă prima sa finală WTA.

Sâmbătă, românca s-a calificat în ultima etapă a turneului de categorie WTA 250, reușind să treacă de Kateryna Baindl, din Ucraina, care ocupă poziția 190 în clasamentul WTA.

„Pot să spun că mi-am gestionat emoțiile foarte bine azi. Am vrut să joc cu mintea limpede, fără presiune, dar a fost destul de greu. Tactic, am fost foarte bine pregătită, la nivel de setup mental am știut tot timpul ce am de făcut.

Am rămas concentrată la fiecare punct și mi-am spus mereu că voi învinge”, a declarat Ana Bogdan, imediat după victoria în fața Katerynei Baindl, citată de wtatennis.com.

Pentru calificarea în finala de la Varșovia, Ana Bogdan a primit 19.750, precum și 180 de puncte WTA.

Ana Bogdan joacă prima finală WTA din carieră. Românca o întâlneşte pe Caroline Garcia

Mesajul transmis de româncă

Duminică, înainte de meci, românca a postat un mesaj pe o platformă de social media.

„Alunecând și sărind cu multă bucurie și emoție în prima mea finală de WTA 250K. Mulțumesc mult tuturor pentru sprijin!”, a scris Ana Bogdan.

Ana Bogdan joacă duminică, de la ora 16:15, împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia, locul 45 în clasamentul WTA. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată pe teren, la ediia din anul 2017 a Wimbledon. Atunci, românca a pierdut, Garcia impunându-se cu scorul final 6-4, 6-3.

Este o calificare neașteptată pentru Garcia, sportiva din Franța reușind să treacă, în semifinale, de nimeni alta decât Iga Swiatek, liderul ierarhiei mondiale.

Garcia a bifat atunci cea mai mare victoriei din cariera sa, de până acum, când a învins-o pe Swiatek în trei seturi, cu 6-1, 1-6, 6-4.

Turneul BNP Paribas Poland Open 2022 s-a desfășurat în perioada 25-31 iulie. Competiția, care se joacă pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și acordă premii în valoare totală de 251.750 de dolari. Campioana en-titre este Maryna Zanevska (2021), iar principala favorită era Iga Swiatek – numărul 1 WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...