Amenzi mari pentru greşeli minore din trafic. La ce trebuie să fii atent atunci când conduci pentru a nu fi sancţionat

Ana Ionescu 18.06.2021, 20:00
Amenzi mari pentru greşeli minore din trafic. La ce trebuie să fii atent atunci când conduci pentru a nu fi sancţionat

Șoferii pot lua amenzi uriașe, chiar și pentru abateri minore pe care le fac în trafic. Începătorii pot fi sancționați şi ei cu sume mari, dacă nu sunt atenți la un detaliul foarte important. La ce trebuie să fii foarte atent când conduci, pentru a nu fi sancționat.

Care sunt greșelile minore care îi pot costa scump pe șoferi

Lipsa semnului de începător, muzica din mașină, mizeria pe anumite părţi ale caroseriei și nesemnalizarea corespunzătoare sunt doar câteva dintre abaterile pe care le fac foarte mulți șoferi în trafic, mulți fară să știe că pot fi sancționați cu amenzi mari pentru greşeli minore.

1. Poți fi amendat cu sume cuprinse între 290 de lei și 435 de lei dacă mergi cu mașina murdară în trafic. Șoferii care fac această greșeală pot fi trași pe dreapta în special dacă plăcuţele de înmatriculare sunt atât de murdare încât nu poate fi identificat numărul mașinii.

2. Foarte mulți șoferi ştiu că pot fi sancționați pentru vorbitul la telefon la volan. Cu toate acestea, mulți conducători auto ignorp aceasta interdicție. Amenda pentru folosirea telefonului mobil la volan, fpră un dispozitiv de tip „mâini libere”, pornește de la 290 de lei și poate ajunge până la 435 de lei. Șoferul care face aceasta greșeală va primi și două puncte de penalizare.

3. Amenda pentru murdărirea drumurilor publice este una uriașă. Astfel, conducătorii auto care aruncă gunoaie pe geamul mașinii pot primi o sancțiune din clasa a IV-a, ce poate ajunge până la 2.900 de lei.

4. Daca nu semnalizezi la schimbarea direcției de mers, poți primi o amendă între 290 și 435 de lei. Iar această greșeală este una foarte frecventp printre conducătorii auto.

Amenzi mari pentru greseli minore din trafic. La ce trebuie sa fii atent atunci cand conduci pentru a nu fi sanctionat2
Șoferii care abia şi-au luat permisul de conducere nu sunt nici ei iertați în trafic

Ce amendă pot lua șoferii care nu au semnele de începător

5. Amenda semne de începător este şi ea una foarte mare. Șoferii care abia şi-au luat permisul de conducere nu sunt nici ei iertați în trafic, dacă nu au semnele de începător în parbriz. Cei care nu respectă această regulă pot primi o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei, din clasa I de sancțiuni.

6. Conducătorii auto care sunt pasionați de muzică și circulă pe drumurile publice cu casetofonul dat la maxim pot fi sancționați, conform legii, cu sume cuprinse între 580 de lei și până la 725 de lei.

7. În cazul în care mașina nu este prevăzută cu toate cele necesare, precum stingătorul triunghiurile reflectorizante și trusa medicală, care sunt obligatorii, șoferii pot primi amenzi cuprinse tot între 580 și 725 de lei.

8. Centura de siguranță salvează vieți. Cu toate acestea, foarte mulți conducători auto, dar și pasageri ignoră importanţa acesteia. Persoanele care nu folosesc însă centura de siguranță pot primi o amenda este cuprinsă între 290 de lei și 435 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe