Amenințarea ciudată a lui Recep Erdogan pentru o țară din Europa. Președintele Turciei e categoric: ”Vor suferi”

Nicu Stan 12.11.2021, 15:07
Amenințarea ciudată a lui Recep Erdogan pentru o țară din Europa. Președintele Turciei e categoric: ”Vor suferi”

Recep Erdogan a făcut o amenințare ciudată pentru o țară din Europa. Președintele turc Recep Erdogan a anunțat că nu știe ce se va întâmpla cu această țară dacă va decide să deschidă granițele Turciei migranților din Orientul Mijlociu.

Recep Erdogan, amenințare pe față pentru o țară din UE. ”Va avea de suferit”

Președintele Turciei Recep Erdogan a declarat că nu știe ce se va întâmpla cu Grecia dacă va decide să deschidă granițele Turciei pentru migranți, însă clar țara vecină va avea de suferit, relatează Ekathimerini.

Recep Erdogan a făcut avertismentul în timpul unei conferințe de presă susținută alături de premierul ungar Viktor Orban, problema migranților fiind adusă în discuție în contextul crizei grave care se desfășoară la granița dintre Polonia și Belarus.

5 milioane de migranti s-ar afla in Turcia
5 milioane de migranti s-ar afla in Turcia

Grecia ar fi nerecunăscătoare pentru cele ce le face Turcia

”Este nerecunoscător din partea Greciei să spună că Turcia este sursa problemei în timp ce țara noastră găzduiește 5 milioane de refugiați”, a spus Recep Erdogan.

”Nu știu ce va face Grecia, ce va suferi Grecia, dacă ne deschidem granițele”, a mai spus președintele turc.

Grecia ar scufunda bărci cu migranți

De asemenea, președintele turc a acuzat Grecia că ”scufundă bărci cu refugiați în Marea Egee și Marea Mediterană și îi condamnă la moarte”.

De asemenea, Recep Erdogan susține că premierul elen Kyriakos Mitsotakis și asociații săi sunt mincinoșicare nu se comportă onest și din acest motiv ei nu inspiră încredere în regiune”.

Grecia, o bază militară americană?

Aducând în discuție staționarea de trupe americane în portul Alexandroupolis, președintele turc a afirmat că Washington-ul a ales ”vecinul greșit” și că ”toată Grecia a fost transformată într-o bază americană”.

Comentariile președintelui turc au venit după ce Polonia a acuzat marți Turcia că se sincronizează cu Belarusul și Rusia pentru a permite ca mii de migranți din Orientul Mijlociu să ajungă în țara condusă de Alexandr Lukașenko, de unde să poată forța granița Uniunii Europene. În plus, autoritățile de la Ankara au anunțat astăzi că vor împiedica îmbarcarea cetățenilor din Siria, Yemen și Irak în zboruri ce se îndreaptă spre Belarus.

Criza migranților din Polonia a ajuns la Vladimir Putin

Pe de altă parte, acuzațiile în criza migranților din Belarus au ajuns până la la Vladimir Putin. Premierul Poloniei l-a acuzat direct pe preşedintele rus Vladimir Putin că s-ar afla în spatele crizei migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia.

”Acest atac pe care îl conduce Lukaşenko este coordonat de la Moscova, creierul este preşedintele Putin”, a spus Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei.

Urmăriți Impact.ro și pe