Cel mai complex organ al corpului nostru este creierul, de care trebuie să avem mare grijă. Medicii neurologi atrag atenția că mai multe alimente gustoase, pe care unii le pot consuma chiar zilnic, nu sunt sănătoase pentru creierul nostru.
Pentru o minte ascuțită există mult mai mult decât jocurile care stimulează activitatea cerebrală, cum ar fi cuvinte încrucișate, puzzle sau Sudoku. Este vorba despre obiceiurile de zi cu zi care au, de asemenea, un rol important în sănătatea creierului, începând cu alimentaţia.
Oamenii de știință au descoperit care sunt alimentele care afectează memoria, starea de spirt și cresc riscul de apariție a demenței.
Specialiștii atrag atenția asupra faptului că trebuie să ne menținem creierul la un nivel optim și să adoptăm un stil de viață sănătos.
Un studiu a fost realizat în Statele Unite ale Americii pe un eșantion de 209 persoane cu demență cu o vârstă medie de 78 de ani și 418 persoane din aceeași grupă de vârstă fără semne de demență.
Potrivit statisticilor, alimente precum cartofii, biscuiții, prăjiturile și carnea procesată ar putea avea efecte nocive asupra creierului uman, pe termen lung.
Mai mult de atât, cercetătorii au descoperit că participanții cu demență preferă o varietate de carne afumată, paste, cârnați, deserturi și alcool, în timp ce persoanele care nu dau semne de demență au mâncat fructe, legume, fructe de mare și carne crudă.
Oamenii de știință ne sfătuiesc să includem în regimul nostru de zi cu zi alimente precum legumele verzi, fructe de pădure, nuci și pește, pentru a preveni demența.
Iată lista alimentelor care îți pot afecta creierul:
Specialiștii recomandă ca aceste produse să fie evitate.