Alimentele care fac ravagii în corp fără să știm. Medicii neurologi nu le consumă niciodată

Mihnea Tălău, Cosmin Chelu 29.04.2023, 15:00
Alimentele care fac ravagii în corp fără să știm. Medicii neurologi nu le consumă niciodată

Cel mai complex organ al corpului nostru este creierul, de care trebuie să avem mare grijă. Medicii neurologi atrag atenția că mai multe alimente gustoase, pe care unii le pot consuma chiar zilnic, nu sunt sănătoase pentru creierul nostru.

Alimentația, un factor esențial

Pentru o minte ascuțită există mult mai mult decât jocurile care stimulează activitatea cerebrală, cum ar fi cuvinte încrucișate, puzzle sau Sudoku. Este vorba despre obiceiurile de zi cu zi care au, de asemenea, un rol important în sănătatea creierului, începând cu alimentaţia.

Oamenii de știință au descoperit care sunt alimentele care afectează memoria, starea de spirt și cresc riscul de apariție a demenței.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că trebuie să ne menținem creierul la un nivel optim și să adoptăm un stil de viață sănătos.

Un studiu a fost realizat în Statele Unite ale Americii pe un eșantion de 209 persoane cu demență cu o vârstă medie de 78 de ani și 418 persoane din aceeași grupă de vârstă fără semne de demență.

Vârsta de la care creierul uman nu mai produce neuroni

Potrivit statisticilor, alimente precum cartofii, biscuiții, prăjiturile și carnea procesată ar putea avea efecte nocive asupra creierului uman, pe termen lung.

Mai mult de atât, cercetătorii au descoperit că participanții cu demență preferă o varietate de carne afumată, paste, cârnați, deserturi și alcool, în timp ce persoanele care nu dau semne de demență au mâncat fructe, legume, fructe de mare și carne crudă.

Alimentele care afectează sănătatea creierului

Oamenii de știință ne sfătuiesc să includem în regimul nostru de zi cu zi alimente precum legumele verzi, fructe de pădure, nuci și pește, pentru a preveni demența.

Iată lista alimentelor care îți pot afecta creierul:

  • Băuturile dulci și carbogazoase;
  • Carbohidrați rafinați;
  • Alimente bogate în grăsimi trans;
  • Alimente procesate;
  • Aspartam;
  • Alcool;
  • Pește bogat în mercur.

Specialiștii recomandă ca aceste produse să fie evitate.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...