Alexandru Arşinel, afectat grav de covid. Celebrul actor, surprins în scaun cu rotile

Iancu Andreea 07.06.2021, 13:33
Alexandru Arşinel, afectat grav de covid. Celebrul actor, surprins în scaun cu rotile

Vârsta înaintată și problemele de sănătate își spun cuvântul în cazul maestrului Alexandru Arșinel, care a fost surprins recent în scaun cu rotile, după ce s-a vindecat de covid. Actorul și soția lui, Marinela, au fost internați în urmă cu mai bine de o lună de zile la Spitalul Matei Balș după ce au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Aceștia fuseseră vaccinați cu ambele doze ale serului Pfizer, motiv pentru care au făcut o formă ușoară a bolii. Totuși, istoricul medical al artistului își pune amprenta asupra recuperării după covid, Arșinel apărând de curând slăbit în urma afecțiunii.

Alexandru Arșinel, în scaun cu rotile, în curtea casei sale de vacanță

Actorul, care în trecut aducea zâmbetul pe buze publicului alături de Stela Popescu, pare să fi lăsat deoparte chipul vesel de altădată, acestuia luându-i locul unul afectat de vârstă și problemele de sănătate. Alexandru Arșinel a trecut prin numeroase cumpene în viață, fiind operat pentru un transplant de rinichi și îmbolnăvindu-se recent de covid. Atât el cât și soția sa au avut nevoie de supraveghere medicală la începutul lunii aprilie, în ciuda faptului că medicii susțineau că au făcut o formă mai ușoară a bolii, fiind și imunizați cu ambele doze de ser. Cu toate acestea, la o lună de la externarea din Spitalul Matei Balș, Alexandru Arșinel încă se recuperează, actorul fiind surprins recent chiar în scaun cu rotile, în curtea casei sale de vacanță.

Ce să vă spun, noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru. M-a luat puțină durere de cap, puțină temperatură și când spun puțină, chiar puțină. Și atunci copiii mei care au avut mi-au spus ”tată, trebuie să faci un test”, iar la test am ieșit că am COVID, spunea la vremea respectivă Alexandru Arșinel.

Actorul se recuperează la casa de vacanță din Sinaia

Fostul director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” a ales să se retragă la Sinaia, unde poate petrece timpul în natură, înconjurat de liniște. Aici, reporterii click.ro l-au surprins de vorbă cu musafirii săi, în timp ce se afla într-un scaun cu rotile. Pentru că pe 4 iunie actorul și-a aniversat ziua de naștere, împlinind venerabila vârstă de 82 de ani, doi amici l-au vizitat pe maestru, care a stat de vorbă cu aceștia, în timp ce era în permanență supravegheat de doamna angajată să o îngrijească și pe soția sa, care de ani buni este invalidă.

Starea de sănătate a actorului este șubredă, dat fiind faptul că vârsta și istoricul medical își spun cuvântul. Alexandru Arșinel trecea în 2017 printr-o intervenție chirurgicală pe inimă, în timp ce anul 2013 reprezenta un alt impas pentru actorul de comedie, care suferea un transplant de rinichi. Zâmbetul de altădată a pălit în fața problemelor, însă maestrul nu pare să se dea bătut și preferă să se recupereze încet, la aer curat.

Acum suntem pe drum spre Sinaia și mergem la căsuța noastră, acolo unde ne place să stăm. Mă simt mai bine, dar nu vreau să dau alte detalii. Trebuie să avem grijă de noi, clar, a declarat pentru Click! maestrul Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel, surprins în scaun cu rotile, după ce a scăpat de covid
Alexandru Arșinel, în scaun cu rotile, în curtea casei din Sinaia
foto – click.ro

Aproape să renunțe la actorie

Alexandru Arșinel a trecut cu greu peste covid, în ciuda formei ușoare pe care au făcut-o el și partenera sa de viață. Actorul recunoștea într-un interviu pentru impact.ro că a fost nevoit să meargă săptămânal pentru tratament cu oxigen, chiar și după externare. În plus, această boală care a afectat deja milioane de oameni din toată lumea, i-a afectat și starea de spirit.

Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permite-ţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului, afirmă Alexandru Arşinel.

Artistul a trecut prin momente dificile, boala recentă afectându-l semnificativ, nu atât fizic, cât psihic. Alexandru Arșinel mărturisea că a avut intenția de a renunța la scenă în urma problemelor de sănătate recente. Cu toate acestea, el a reușit să treacă peste acest gând cu ajutorul prietenului său, actorul Vasile Muraru, care l-a încurajat să se bucure din nou de aplauzele publicului care îl îndrăgește.

Susţin că fac parte din categoria actorilor care au avut ca misiune să descreţească frunţile românilor. Cred că, în parte, am reuşit să fac asta. Dar boala prin care am trecut m-a făcut să-mi pierd zâmbetul. Nu mai am entuziasm aproape deloc. E genul de boală care te loveşte la psihic, parşivă. Te face să vezi totul în culori închise! M-am gândit, chiar luna trecută, să mai fentez apariţiile mele pe scenă. Noroc cu prietenul Vasile Muraru. El a avut ştiinţa să mă facă să descopăr în mine însumi dorinţa de a reveni la repetiţii şi de a urca iar pe scenă. În cele din urmă, publicul mi-a oferit o nouă confirmare că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. COVID-ul, aş spune, că a fost într-un fel alături de mine doar până am intrat pe scenă. După aceea, parcă a zburat!, a declarat Alexandru Arșinel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...