Alexandru Arşinel împlineşte 82 de ani. Actorul are mari probleme de sănătate: “O boală jigodească”

Stan Filon 04.06.2021, 13:35
Alexandru Arşinel împlineşte 82 de ani. Actorul are mari probleme de sănătate: “O boală jigodească”

Alexandru Arșinel împlineşte astăzi 82 de ani! Marele actor este născut pe 4 iunie 1939 și ne încântă cu rolurile sale de mai bine de 50 de ani! Actorul de-abia aștepta să revină pe scenă, chiar dacă suferă de mai multe boli. La teatru spune că se simte cel mai bine!

Alexandru Arşinel împlineşte 82 de ani

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 la Dolhasca, Suceava. Actorul român de comedie este director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București. Cea care l-a convins să aleagă cariera de actor a fost chiar mama sa, după cum declara chiar Alexandru Arșinel.

Și-a început cariera la TVR, iar mai apoi la Teatrul Maghiar din Târgu Mureş. În 1964, Alexandru Arşinel dă concurs la Teatrul de Revista “Constantin Tănase”, unde va juca alături de nume mari precum: Mircea Crișan, Puiu Călinescu, Horia Căciulescu, Ion Antonescu- Cărăbuș, Zizi Șerban, Mihai Ciucă, Elena Burnaz, cuplurile Horia Șerbănescu – Radu Zaharescu sau Nicu Constantin- Alexandru Lulescu în spectacole de teatru de revistă.

Alexandru Arisinel implineste 82 de ani
Alexandru Arisinel implineste 82 de ani

Când a cunoscut-o pe partenera sa de scenă Stela Popescu

În aceeași perioadă a început să facă un cuplu fantastic pe scenă cu regretata Stela Popescu. Alexandru Arşinel devine directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” în anul 1998. Actorul a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Suceava și al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă numele din anul 2014.

Celebrul actor are o vastă activitate în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic, iar pentru întreaga sa activitate artistică a obţinut numeroase premii şi distincţii.

Printre cele mai celebre producţii cinematografice în care Alexandru Arşinel și-a pus amprenta se numără: „Vacanță la mare”- 1962, „Cerul începe la etajul trei”- 1967, Ultimele zile ale verii (1976), ‘Ana și hoțul”- 1981, ‘Ca-n filme- 1983, Vară sentimentală (1986), Colierul de turcoaze (1986), În fiecare zi mi-e dor de tine’- 1987, ‘Miss Litoral- 1990, ‘Băiatul cu o singură bretea -1991, ‘A doua cădere a Constantinopolului- 1994, ‘Paradisul în direct’- 1997, ”Sexy Harem Ada-Kaleh”- 2001, ”’Războiul sexelor’, 2007- 2008 sau ‘Toată lumea din familia noastră’- 2012. A realizat dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în fimele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). A fost Micul John în „Robin Hood” și maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”.

A trecut peste infecția de coronavirus

Alexandru Arșinel și soția sa au ajuns la spital, după ce s-au infectat cu coronavirus. Chiar dacă aveau ambele doze de vaccin făcute, cei doi soți au contractat virusul și au avut nevoie de ajutor de specialitate. Totul s-a terminat cu bine, iar ambii soți au fost externați. Mai mult Alexandru Arșinel de-abia aștepta redeschiderea teatrelor pentru a urca din nou pe scenă, chiar dacă a recunoscut că va avea pastilele în buzunar.

”Această pandemie este cumplită. Noroc că am dat peste un grup de specialiști. Nu înseamnă că ne simțim foarte bine. Nu știu dacă te refaci vreodată cu adevărat. Grija pentru ziua de mâine persistă multe săptămâni. Am mâncat destul de bine. Am avut noroc că au fost copiii pe lângă noi, iar printre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să fac un duș fierbinte ca să mă dezintoxic de mirosul de spital, de atmosfera de acolo. Nu e plăcut deloc”, a declarat Alexandru Arșinel, care vineri împlinește vârsta de 82 de ani și căruia îi urmăm La mulți ani!

Urmăriți Impact.ro și pe