EXCLUSIV

Stela Popescu va avea festival cu numele ei. Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, a obținut acordul familiei: ”Am discutat cu nepoata ei”

Alexandru Catalan, Mihai Roșoiu 24.05.2021, 22:57

Directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, Vasile Muraru, ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru impact.ro, cum au decurs discuțiile cu nepoata Stelei Popescu, privind înființarea, anul acesta, a unui festival de teatru care va purta numele regretatei noastre actriţe.

“Am discutat acest lucru cu nepoata Stelei Popescu, iar ea şi-a dat deja acordul. Vom încerca să facem un festival de teatru, în cadrul căruia să acordăm şi premii, tot după numele celebrei noastre actriţe. Desigur, va trebui să vedem şi pe ce buget ne vom putea baza”, a precizat Muraru pentru impact.ro.

Nepoata Stelei Popescu, Stanca Radu, fiica actorului Radu Gheorghe, îi calcă pe urme regretatei artiste: ”Stanca e o actriţă apreciată în Germania, a jucat într-un film dedicat Operei din Nurnberg”, povestea Stela Popescu, pentru libertatea.ro.

”Cabina Stelei Popescu, amenajată special la parterul teatrului, ar fi un mare punct de atracţie pentru aproape oricine!”

”Cabina Stelei Popescu, amenajată special la parterul teatrului, ar fi un mare punct de atracţie pentru aproape oricine!”, mai spune Vasile Muraru. Multe dintre costumele de scenă purtate de Stela Popescu au fost salvate, urmând a fi expuse.

“Luăm în calcul să deschidem publicului cabina în care marea noastră actriţă s-a pregătit seară de seară, pentru a juca în sute de spectacole. Vom amenaja totul ca pe vremea ei şi vom încerca să avem o expoziţie, fiindcă nu e vorba doar despre istoria noastră, e vorba şi despre istoria unui oraş, despre bucuria noastră comună!”, a conchis Vasile Muraru. Stela Popescu (1935 – 2017) a jucat pe scena Teatrului de Revistă, între 1963 şi 1969, dar şi între 1993 şi 2017, avându-i ca parteneri pe Ştefan Bănică și pe Alexandru Arşinel.

Exclusiv. Stela Popescu va avea festival cu numele ei. Vasile Muraru a obtinut acordul familiei
Stela Popescu

“Avem în plan să le oferim bucureştenilor un mic muzeu al teatrului nostru”

Actualul director al teatrului de revistă de pe Calea Victoriei ne-a mai dezvăluit că are în plan și o mică “revoluţie” a modului în care va arăta instituţia teatrală: “Avem în plan să le oferim bucureştenilor un mic muzeu al teatrului nostru. Unul prin care au trecut nume mari ale comediei româneşti, în frunte cu Constantin Tănase. Şi Stela Popescu, desigur! Aici au jucat şi un Puiu Călinescu, un Mircea Crişan, un Radu Zaharescu, un Horia Şerbănescu, un Nicu Constantin, Nae Lăzărescu, marele meu partener, ca să nu amintesc decât câteva nume extrem de sonore, de la care mai avem mărturii ale trecerii lor prin teatru. Avem o constelaţie, celebra constelaţie de la . Dar şi un înaintaş celebru, a cărui lecţie trebuie să ne-o însuşim”, adaugă Vasile Muraru.

Vasile Muraru susține că perioada petrecută de Constantin Tănase în teatrul care azi îi poartă numele a fost destul de scurtă, fiindcă a jucat mai mult la “Cărăbuş”, la grădina de vară, sau la Circ. “Pe vremea lui Constantin Tănase, actualul teatru care îi poartă numele era de fapt cinematograf, şi el celebru în epocă, Savoy, dar Tănase nu prea s-a împăcat cu spaţiul strâmt. Însă, era un maestru în arta de a se descurca. Spre exemplu, se ducea să se inspire la Paris şi la Berlin, ca să vadă moda artiştilor. Apoi, se întorcea în ţară, şi, în ateliere bine gândite ale teatrului, le spunea croitorilor ce văzuse şi la ce costume visează. Aşa s-au născut sute de rochii şi de costume folosite ani buni de actorii şi de dansatorii teatrului de revistă”.

Urmăriți Impact.ro și pe