Alexandru Arșinel, probleme grave de sănătate după transplantul de rinichi. Ce se întâmplă cu actorul în aceste momente EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.06.2021, 19:35
Alexandru Arșinel, probleme grave de sănătate după transplantul de rinichi. Ce se întâmplă cu actorul în aceste momente EXCLUSIV

După mai bine de trei săptămâni de la externare, marele actor Alexandru Arşinel continuă să lupte cu efectele bolii Covid-19, care l-a ţintuit zile întregi pe patul de spital. Îndrăgitul actor, care vineri împlinește 82 de ani, ne-a povestit, pentru impact.ro, despre situația îngrijorătoare în care se află, privind starea de sănătate: ”Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, boala asta îţi dă cu foarte mare greutate drumul”.

Alexandru Arșinel are probleme grave de sănătate după transplantul de rinichi

Alexandru Arșinel ne-a vorbit, pentru impact.ro, despre necazurile cu care se confruntă, după ce a fost bolnav de Covid-19: “Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permite-ţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului”, afirmă Alexandru Arşinel. El ne-a mai spus că efectele îmbolnăvirii cu noul tip de coronavirus s-au resimţit şi asupra tratamentului pe care îl face de ani buni, după transplantul de rinichi: “Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcţionare a rinichiului, şi cel mai nou, cel pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna. Dar asta este, la 82 de ani nu poţi să mai schimbi mare lucru. Mergi doar înainte!”.

Alexandru Arşinel mai spune că boala i-a răpit și puterea de a zâmbi: “Susţin că fac parte din categoria actorilor care au avut ca misiune să descreţească frunţile românilor. Cred că, în parte, am reuşit să fac asta. Dar boala prin care am trecut m-a făcut să-mi pierd zâmbetul. Nu mai am entuziasm aproape deloc. E genul de boală care te loveşte la psihic, parşivă. Te face să vezi totul în culori închise!”.

Alexandru Arsinel are probleme grave de sanatate dupa transplantul de rinichi
Alexandru Arsinel are probleme grave de sanatate dupa transplantul de rinichi

“M-am gândit, chiar luna trecută, să mai fentez apariţiile mele pe scenă”

El nu ascunde faptul că s-a luptat inclusiv cu ideea de a nu mai urca pe scenă: “M-am gândit, chiar luna trecută, să mai fentez apariţiile mele pe scenă. Noroc cu prietenul Vasile Muraru. El a avut ştiinţa să mă facă să descopăr în mine însumi dorinţa de a reveni la repetiţii şi de a urca iar pe scenă. În cele din urmă, publicul mi-a oferit o nouă confirmare că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. COVID-ul, aş spune, că a fost într-un fel alături de mine doar până am intrat pe scenă. După aceea, parcă a zburat!”, susţine îndrăgitul actor.

Alexandru Arşinel consideră că ziua sa de naştere, din acest an, va fi una banală: “Deja mă gândesc să mă retrag la munte. Am vorbit acolo pentru o doză proaspătă de oxygen, de care am mare nevoie. Norocul meu e că se găseşte, din plin, la diverse cote. Va trebui să-mi încarc bateriile, fiindcă vom avea treabă cam toată vara, la Grădina din Herăstrău. Doar vremea să ţină cu noi!”.

Fostul partener de scenă al Stelei Popescu  a fost operat la inimă, în 2017, ca urmare a unui infarct, fiindu-i introdus un stent. În 2013, celebrul actor a suferit un transplant de rinichi, iar în timp mai multe intervenţii la coloană. Născut în 4 iunie 1939, la Dolhasca, în judeţul Suceava, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală Cinematografică „I. L. Caragiale”, iar apoi, la scurt timp, se angaja la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, devenind ulterior director şi manager. A jucat în zeci de filme, printre care “Ana şi… hoţul”, “Miss Litoral”, “Anotimpul iubirii”, “În fiecare zi mi-e dor de tine”, “A doua cădere a Constantinopolului”, “Paradisul în direct” şi “Sexy Harem Ada-Kaleh”.

Urmăriți Impact.ro și pe